Prvo kolo više nije prokleto za Zvezdu! "Merak" za malobrojne Delije na Marakani, Radnički lako pao! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Nebojša Mandić

Superliga, 1. kolo

Prvo kolo više nije prokleto za Zvezdu! "Merak" za malobrojne Delije na Marakani, Radnički lako pao! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro-poznati lajv-blog

Objavljeno:

Kada igra sa Radničkim iz Niša u prvom kolu, prokletstvo Crvene zvezde (prema kome ne pobeđuje nikada na otvaranju Superlige) ne postoji.

To se pokazalo kao tačno i ovoga puta (kao pre nekoliko sezona), pošto su izabranici Vladana Milojevića rutinski, rezultatom 3:0 slavili nad Meraklijama i tako usrećili malobrojne Delije na stadionu, ali mnogobrojne pored malih ekrana.

foto: Saša Pavlić Koky

Strelci su bili Aleksandar Pešić, koji se iskupio za dva katastrofalna promašaja iz prvog poluvremena, Slavoljub Srnić, koji je već dao tri gola ove sezone (možda i četiri, ako ostane njemu pripisan treći pogodak), a onda, na asistenciju upravo Srnića, gol je dao Ričmond Boaći, doduše, iz ofsajda, ali u 86. minutu, kada je već sve bilo gotovo.

Zvanično je gol upisan Srniću... Najbolje je da sami procenite situaciju.

Crveno-bele naredne nedelje očekuje veliki izazov, pošto u četvrtak igraju sa Spartom iz Praga na Marakani, a onda u nedelju nastavljaju Superligu.

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro-poznati lajv-blog...

86. minut - Ričmond Boaći je postigao gol, učinio je to iz ofsajda, ali je pogodak pripisan Srniću, koji je. čini se, ipak bio samo asistent... Zvezda vodi sa 3:0. No, čak i da je ovaj gol bio neregularan, nije uticao na krajnji rezultat. Naravno, ako nije regularan, sudija je napravio grešku i treba da pretrpi sankcije zbog toga

71. minut - Već neko vreme, za Zvezdu su na terenu Nenad Milijaš i Ričmond Boaći, dok su van njega Aleksandar Pešić i Luka Adžić.

63. minut - Veliku šansu za Radnički propustio je Japanac Noma...

56. minut - GOOOOOOOL! Kiksnula je odbrana Radničkog. Marko Tomić je probao da vrati loptu golmanu Braću, što je iskoristio Srnić, koji se prikrao i povisio na 2:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Odmah je Kanga pogodio prečku iz slobodnog udarca iz skoro mrtvog ugla. Golman Brać je bio nemoćan.

POLUVREME! Sudija je svirao kraj jednog veoma poštenog, sportskog poluvremena u paklu beogradskog leta (temperatura 35 stepeni Celzijusove skale). Nije bilo potrebe za javnim opomenama, nije bilo teških startova, a bilo je nekoliko veoma lepih poteza i akcija. Nadamo se da nas u drugom delu utakmice očekuje još bolji meč, ali ni ovaj nije

45. minut - Pešić je asistirao za Srnića grudima, ali Slavoljub nije uspeo lepo da je zahvati. Samo gol-aut.

40. minut - Iskupio se!!! GOOOOOOOOOOOOOL!!! Crvena zvezda vodi sa 1:0, strelac je Pešić, ali sve zasluge za pogodak idu Luki Adžiću, koji je majstorski promešao odbranu gostiju iz Niša.

39. minut - Treća kolosalna prilika za Zvezdu. Luka Adžić je asistirao Kangi, koji je pogodio stativu. Neće crveno-bele u ovoj utakmici.

29. minut - Neverovatno!!! Aleksandar Pešić opet promašuje zicer! Stojković je odlično asistirao, ali bivšeg igrača Tuluza baš neće...

18. minut - Ponovo je u dobroj situaciji bio Aleksandar Pešić, ali ponovo nije uspeo da je realizuje. Doduše, dobio je korner.

5. minut - Fantastičan šut Lazara Arsića, inače, omiljenog fudbalera jednog našeg kolege iz redakcije, bar kada je Superliga u pitanju. Šutirao je sa nekih 20 metara iz slobodnjaka, ali je veoma lepo intervenisao Kahriman.

3. minut - Kakav promašaj Aleksandra Pešića. Pa, ovo je bilo lakše pogoditi nego promašiti!!! Kanga mu je poslao doktorski pas, ali džabe...

1. minut - Utakmica je počela!

18.30 - Evo i sastava za utakmicu...

foto: Nebojša Mandić

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Stojković, Frimpong, Savić, Anđelković - Donald, Jovičić - Kanga, Srnić, Adžić - Pešić. RADNIČKI NIŠ: Brać - Petrović, Stanković, Aksentijević, Simeunović - Arsić, Noma, Tomić, Golubović, Stojanović - Mrkić.

18.15 - Podsetimo se prethodnog duela ova dva tima...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.