Favoriti nisu dozvolili iznenađenja u kvalifikacijama za LŠ, ali su morali propisno da se oznoje! (FOTO)
Foto: Reuters

kvalifikacije za ligu šampiona!

Favoriti nisu dozvolili iznenađenja u kvalifikacijama za LŠ, ali su morali propisno da se oznoje! (FOTO)

Fudbaleri Kopenhagena, Rosenborga, APOEL, Ludogoreca, Šerifa, Maribora, Salcburga, Seltika, Legije i Hapoel Bir Ševe plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona

Objavljeno:

Kopenhagen je zahvaljujući pobedi u gostima izbacio Žilinu, a Rosenborg je tek posle produžetaka slomio Dandalk.

Kukesi je promašio penal u 81. minutu koji je mogao da eliminiše Šerif, dok je APOEL prošao sa dva minimalca. Ludogorec je sa ubedljivih 4:1 posle preokreta izbacio Žalgiris.

Danski šampion je poražen kod kuće od slovačke Žiline 2:1, ali je prošao dalje pobedom u prvom susretu sa 3:1. Gosti su poveli preko Otubanđa u 19. minutu, Verbić poravnava iz penala u 48, da bi novu strepnju Dancima vratio Kasa pola sata pre kraja. Međutim, Slovaci nisu uspeli da stignu do trećeg kola i produžetaka, pa se tim srpskog reprezentativca Andrije Pavlovića plasirao u treću rundu gde ga očekuje dvomeč sa makedonskim Vardarom.

Ludogorec je nakon neočekivanog poraza u Kaunasu od 2:1 gubio od Žalgirisa i na svom terenu od 15. minuta, kada je Nujadzi šokirao Razgrad. Međutim, nakon što je Natanel poravnao u 41. minutu, kreće dominacija Bugara koji preokreću na 3:1 pogocima Vandersona i Keserua u prvih deset minuta nastavka, a tačku na plasman u narednu fazu stavlja Keseru 15 minuta pre kraja. Bugarski šampion će u trećem kolu kvalifikacija za elitno takmičenje igrati sa boljim iz duela između Hapoel Ber Ševe iz Izraela i mađarskog Honveda.

foto: Reuters

Rosenborg je tek posle produžetaka eliminisao irski Dandalk, nakon 1:1 u Dablinu istim rezultatom završen je i revanš u Trandhajmu. Dandalk je poveo na Lerkendalu već u 12. minutu preko Gartlanda, ali domaćin poravnava krajem prvog poluvremena pogotkom De Lenleja. Norvežani nisu uspeli da probiju otpor Iraca do isteka 90. minuta, ali posao ipak završavaju pre penala zahvaljujući Vilhjamsonu koji pogađa u osmom minutu prvog produžetka. Rosenborg će u trećem kolu opet na neki tim sa ostrva, verovatno na Seltik koji u revanšu brani 2:0 protiv Linfilda što je stekao u Belfastu. APOEL je na iskustvo izbacio Didelanž iz Luksemburga, nakon minimalca kod kuće Kiprani su slavili minimalno i u gostima. Tačku na ovaj dvomeč stavio je De Kamargo iz penala pet minuta pre poluvremena. U trećem kolu APOEL očekuje rumunski šampion Vitorul. Molavski Šerif je takođe poražen u revanšu, albanski Kukesi je slavio 2:1 kod kuće, ali je tim iz Tiraspolja prošao dalje zahvaljujući upravo tom golu u gostima, jer je slavio 1:0 na svom terenu. Albanci su imali rezultat za treće kolo posle prvih 45 minuta, vodili su 2:0 pogocima Eminija i Hrvata Pera Pejića, ali u desetom minutu drugog dela igre Bajala postiže presudni gol za Šerif. Kukesi je desetak minuta pre kraja imao novu šansu da napravi malo iznenađenje, ali je Pejić promašio penal.

Liga šampiona, II kolo kvalifikacija:

Didelanž (Luksemburg) – APOEL (Kipar) 0:1 (prvi meč 0:1) Rosenborg (Norveška) – Dandalk (Irska) 2:1 (1:1) produžeci Kopenhagen (Danska) – Žilina (Slovačka) 1:2 (3:1) Kukesi (Albanija) – Šerif (Moldavija) 2:1 (0:1) Ludogorec (Bugarska) – Žalgiris (Litvanija) 4:1 (1:2) Kasnije:

Maribor (Slovenija) – Zrinjski (BiH) 1:1 (2:1) Salcburg (Austrija) – Hibernijans (Malta) 3:0 (3:0) Seltik (Škotska) – Linfild (S. Irska) 4:0 (2:0) Legija (Poljska) – Merijehamn (Finska) 6:0 (3:0) Honved (Mađarska) – Hapoel Ber Ševa (Izrael) 2:3 (1:2) Utorak:

Nju Sejnts (Vels) – Rijeka (Hrvatska) 1:5 (0:2) Vikingur (Farska Ostrva) – Hafnarfjordur (Island) 0:2 (1:1) Astana (Kazahstan) – Spartaks (Letonija) 1:1 (prvi meč 1:0) Alaškert (Jermenija) – BATE (Belorusija) 1:3 (1:1) Vardar (Makedonija) – Malme (Švedska) 3:1 (1:1) Samtredija (Gruzija) – Karabag (Azerbejdžan) 0:1 (0:5) Budućnost (Crna Gora) – Partizan (Srbija) 0:0 (0:2)

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.