TAKO JE OTIŠAO PELE: Hoću da igram samo protiv "evropskih Brazilaca" i Džajića! (VIDEO)
Foto: Fonet

LEGENDA

TAKO JE OTIŠAO PELE: Hoću da igram samo protiv "evropskih Brazilaca" i Džajića! (VIDEO)

Pele je svoj poslednji meč za nacionalni tim odigrao pre tačno 46 godina protiv selekcije Jugoslavije

Objavljeno: 18:02h

Najveći igrač "najvažnije sporedne stvari na svetu" Edson Arantes do Nasimento ili kratko Pele, se na današnji dan oprostio od reprezentacije Brazila.

18. jula 1971. godine, u Rio de Žaneiru na slavnoj "Marakani", nacionalni tim Brazila je odigrao meč protiv Jugoslavije, koja je u to vreme bila nazivana i "evropskim Brazilom".

ESPRESO U PODGORICI: Nikako nismo mogli ni da pretpostavimo da ćemo ovaj prizor zateći nekoliko sati pred utakmicu! (FOTO)

Čak 160 hiljada navijača je došlo da isprati u zasluženu penziju čoveka koji je svoje ime zauvek urezao u srce svih onih koji su ga bar jednom gledali, ali i onih koji su slušali priče o njegovom umeću.

Rezultat je bio nerešen (2:2), ali to je svakako bilo u drugom planu.

Dragan Džajić je doveo "plave" u vođstvo u u 35. minutu, domaćin je napravio preokret pogocima Rivelinja i Žersona u 60. i 65, a konačan rezultat postavio je Jure Jerković u 70.

Nekih desetak minuta pre kraja Pele je podigao ruke i sa suzama u očima odsvirao kraj svoje neverovatne karijere. Otrčao je počasni krug oko stadiona, i neviđenim ovacijama ispraćen u legendu.

foto: Profimedia

ODBROJAVANJE DO DETONACIJE JE POČELO: Nejmar rekao "DA", ako PSŽ uradi ono što planira, Barsa se ništa ne pita!

Podsećanje na oproštaj fenomenalnog fudbalera je još lepše, zbog toga što je baš naša reprezentacija odabrana za njegovu poslednju utakmicu u dresu "selesaa".

BONUS VIDEO: ŠAMPIONSKI POEN: Pogledajte kako je Olga Danilović osvojila turnir na Vimbldonu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.