BONUĆI NIJE PRVI "IZDAJNIK": Ovi fudbaleri iz Serije A sušta su suprotnost Totija, Maldinija i Saše Ilića! Tu je i jedan "grobar" (VIDEO)
Foto: Reuters/AP

OBRAZ KAO ĐON!

BONUĆI NIJE PRVI "IZDAJNIK": Ovi fudbaleri iz Serije A sušta su suprotnost Totija, Maldinija i Saše Ilića! Tu je i jedan "grobar" (VIDEO)

Transfer Leonarda Bonućija iz Juventusa u Milan je ponovo osvežio sećanja navijača na neke ranije prelaske u redove najljućih rivala u Italiji

Objavljeno:

Često se u svetu fudbala dešava da igrači jednog tima pređu u klub jednog od najljućih rivala, ali retko gde toliko često kao na Apeninima.

Najnoviji takav slučaj bio je prelazak Leonarda Bonućija iz Juventusa u Milan za 45 miliona evra. Taj posao navijači iz "grada mode" dočekali su sa velikim oduševljenjem, dok su Juveovi tifozi i dalje u čudu, pa nisu ni stigli da mu previše zamere.

A, mi smo zbog tog njegovog transfera odlučili da vas podsetimo na nekoliko poslova koji će zauvek ostati upamćeni u svetu fudbala. Za neke po dobrom, za neke po lošem.

foto: Reuters
foto: Reuters

1. Sjajni brazilski bek Kafu koji je krajem devedesetih godina iz brazilskog fudbala došao u Romu među prvima je pokrenuo taj trend u Seriji A.

Naime, on je 2003. godine bez obeštećenja prešao u tim Milana gde je pružao podjednake partije kao u Večnom gradu.

foto: Reuters

2. Majstor fudbala, i igrač čije lopte "imaju" oči Andrea Pirlo je svojevremeno nastupao za milanski Inter. Iako tada manje poznat široj fudbalskoj javnosti, 2001. je prešao u redove rosonera.

RIKARDINJO NIJE DOVOLJAN: Zvezda dovodi lucidnog kreativca! Prelud transfer dan na Marakani (VIDEO)

Ispostaviće se kasnije da je italijanski veznjak u Milanu stekao najveću slavu i postao jedan od najboljih igrača sredine terena na svetu.

Ali, pošto mu jedna "izdaja" nije bila dovoljna, on je 2011. godine stigao u torinski Juventus, gde je potvrdio svoju klasu i svojim iskustvom pomogao Staroj dami u osvajanju četiri titule u italijanskom prvenstvu.

foto: AP

3. Klarens Sedorf, večiti holandski mladić rođen u Surinamu, je već bio evropska zvezda i osvajač nekoliko Lige šampiona sa Ajaksom i madridskim Realom.

Posle dve odigrane sezone u Interu, napravio je već viđen potez prešavši u fudbalski klub Milan iz istoimenog grada, gde je kao i Pirlo igrao svoj fudbal života.

foto: Reuters

4. Zlatan Ibrahimović! Igrač koji je igrao u najvećim klubovima Evrope, i večiti maler kao fudbaler koji u svojoj karijeri nije osvojio trofej Lige šampiona, Šveđanin bosansko-hercegovačkog porekla je nastupao čak za tri tima iz Italije.

Bonući kupio celu stranu u novinama, oprostio se od Juvea i produbio loše odnose sa Alegrijem! (FOTO)

Švedski napadač je 2004. godine iz Ajaksa prešao u Juventus u kome je proveo dve sezone, tačnije do izbacivanja tima u Seriju B administrativnim putem zbog afere Kalčopoli.

Tog leta, okrenuo se novom izazovu u svojoj karijeri i potpisao za Inter iz Milana razočaravši sve "tifoze" kluba iz Torina.

BOMBA! Zvezda našla zamenu za Manojlovića! I to kakvu... (VIDEO)

Naravno da tu njegovim ludostima nije bio kraj, tako da je 2011 godine posle nastupanja za Barselonu došao u crveno-crni tim iz Milana u kome je bio izuzetno efikasan.

foto: Reuters

5. Najsvežiji primer ovakvih transfera je Gonzalo Iguain, koji je prošlo leto zapalio ne samo fudbalsku javnost, već i ceo svet.

Naime, on je iz Napolija gde je smatran i tretiran legendom grada, odlučio da izda svoju drugu porodicu, i potpiše za omraženi Juventus. Obeštećenje je iznosilo čak 90 miliona evra! Taj potez je obeležio prethodni letnji prelazni rok.

foto: Wikimedia Commons

6. Čuvena brazilska "radilica" Emerson je godinama bio veoma bitan igrač Vučice iz Rima. Učestovao je u njenom poslednjem osvajanju Skudeta 2001. godine.

Tri godine kasnije, 2004. je naljutio navijače Rome i pojačao Juventus.

Dve sezone u Torinu su ga preporučile Realu iz Madrida, u kome je posle godinu dana opet kročio na "čizmu", potpisavši za Milan.

Interesantno, Emerson se i dalje bavi fudbalom, trenutno nastupa za američkog niželigaša Majami Dejd.

foto: Profimedia

7. Za kraj jedna od informacija koja bi se mogla i svesti na one iz rubrike "Da li ste znali?"

Nigerijski defanzivac, jedan od onih igrača koji je poznat i srpskoj fudbalskoj javnosti, naročito navijačima Partizana, Taribo Vest je pre petnaestak godina iz Intera prešao u Milan.

Iako se nije naigrao u tom timu, ostaće upamćen kao još jedan od igrača koji su načinili "greh" prešavši u tim velikog rivala.

Katastrofa za Zvezdu! (VIDEO)

Ukoliko smo nekoga zaboravili ili možda namerno izostavili, vaše sugestije možete da nam pošaljete u komentaru.

(Nikola Husein)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.