POLICIJA PRESRELA AUTOBUS ALBANSKOG ŠAMPIONA: Sumnja se u nameštanje utakmice koju su izgubili 6:0! (VIDEO)
Foto: EPA/Armando Babani

na putu ka moldaviji

POLICIJA PRESRELA AUTOBUS ALBANSKOG ŠAMPIONA: Sumnja se u nameštanje utakmice koju su izgubili 6:0! (VIDEO)

Austrijsko tužilaštvo je pokrenulo istragu zbog meča koji je odigran na pripremama

Objavljeno: 14:26h

Autobus sa fudbalerima albanskog Kukešija je presretnut na putu ka Moldaviji gde taj tim bi trebalo da igra meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Šerifa.

Razlog za to je istraga koju je pokrenula austrijska policija protiv šampiona Albanije zbog sumnje da je namestio pripremni meč protiv Dinama iz Moskve u Tirolu.

Osmorica igrača, menadžer i trener su nakon presretanja autobusa saslušani i oni su negirali te optužbe, dok su njihovi mobilni telefoni konfiskovani od strane policije po nalogu državnog tužilaštva, jer isprva nisu želeli da ih predaju.

- Na osnovu analize video snimka izabrano je tih osam igrača - objasnio je Andreas Holcer, šef kancelarije za organizovani kriminal u Saveznoj kriminalističkoj službi.

Posle višesatnih saslušanja oni su nastavili svoj put ka Tiraspolju, a policija je nastavila sa istragom.

Inače, meč između Kukešija i Dinama je završen pobedom ruskog tima 6:0, a prvi gol je pao već iz prvog napada kada je igrač moskovske ekipe bez problema solo prodorom došao do gola i postigao ga, a ovo nije bila jedina sumnjiva akcija na meču.

Čitav slučaj je prijavila jedna kladionica zbog sumnjivih uplata, a koja je ako se ispostavi da je utakmica bila nameštena oštećena za petocifrenu sumu novca.

BONUS VIDEO: DOK NOLE IGRA NA VIMBLDONU: Jelena Đoković u krevetu s nekim drugim

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.