Srbija je dobila i drugi fudbalski sindikat! Izbor prvog predsednika će naljutiti jedan tabor sa Topčidera!
Foto: Dado Đilas

NINKOVIĆ DOBIO GLASOVE

Srbija je dobila i drugi fudbalski sindikat! Izbor prvog predsednika će naljutiti jedan tabor sa Topčidera!

U samostalnom sindikatu su mnoga poznata imena srpskog fudbala kao što su Goran Gavrančić, Radoslav Petrović, Aleksandar Luković, Vladimir Dišljenković, Slobodan Rajković, Nikola Gulan, Miloš Bajalica, Ivan Petrović, Miloš Dimitrijević, Dragan Mrđa...

Objavljeno:

U Beogradu je osnovan Samostalni sindikat fudbalera Srbije, a na Skupštini za predsednika je izabran nekadašnji reprezentativac i član Crvene zvezde MIloš Ninković, trenutno igrač Sidneja i zvanicno najbolji fudbaler Australije.

Ovo je drugi sindikat fudbalera u Srbiji, a do sada je egzistirao samo sindikat "Nezavisnost" na čijem celu se nalazi Mirko Poledica.

TRUJIĆ JE SAMO JOŠ JEDAN U NIZU! Kada srpski "navijači" uzmu pravdu u svoje ruke, šamaraju, pesniče i vade pištolje! (VIDEO)

Sem Ninkovića u samostalnom sindikatu su mnoga poznata imena srpskog fudbala kao što su Goran Gavrančić, Radoslav Petrović, Aleksandar Luković, Vladimir Dišljenković, Slobodan Rajković, Nikola Gulan, Miloš Bajalica, Ivan Petrović, Miloš Dimitrijević, Dragan Mrđa.

foto: Zorana Jevtić

- Jedan od razloga za osnivanje sindikata je nedostatak odgovarajuće zaštite radnih prava fudbalera i činjenica da najveći broj profesionalnih fudbalera u Srbiji ne uživa sindikalnu podršku. U isto vreme, sigurni smo da našim bogatim međunarodnim iskustvom možemo itekako da pomognemo mladim fudbalerima da na najbolji nacin ostvaruju svoja prava - navodi se u saopštenju.

SKANDAL U VOJVODINI: Navijači tukli igrača posle ispadanja od Ružomberoka! Naveo i imenom i prezimenom ko je to uradio!

Kako se ističe, ciljevi novog sindikata su zaštita radnih i socijalnih prava profesionalnih fudbalera, zalaganje za unepređenje propisa koji u Srbiji uređuju radno pravni status fudbalera, vođenje socijalnog dijaloga sa državnim organima, fudbalskim klubovima kao poslodavcima i Fudbalskim savezom Srbije kao nadležnim nacionalnim granskim sportskim savezom.

- Osim toga sindikat će se baviti zaštitom svih drugih prava svojih članova u skladu sa tradicijom sindikalnog organizovanja. Sindikat će nastojati da ima aktivno učešće u pripremi i izradi novih zakonskih i podzakonskih akata i primeni postojećih propisa koji uređuju oblast sporta u Srbiji. Takođe, u skladu sa propisima FIFA i UEFA sindikat će se boriti protiv svih oblika diskriminacije u fudbalu, a posebnu pažnju usmeriće na poštovanje ugovora o profesionalnom igranju i položaju članova sindikata u fudbalskim klubovima - dodato je.

ČISTKA U VOŠI: Umesto da zaštite igrače posle huliganskog napada, oni ih teraju iz kluba! I to BAŠ OVU četvoricu... (FOTO)

U narednom periodu sindikat će predstaviti plan i program rada i putem zvaničnog sajta obavestiti javnost o daljima aktivnostima.

BONUS VIDEO: Ričmond Boaći - izjava posle pobede nad Florijanom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.