SMENJUJU KOKEZU: Džajić postaje novi predsednik FSS, a Zečević njegova desna ruka?
Foto: Fonet

Nove promene

SMENJUJU KOKEZU: Džajić postaje novi predsednik FSS, a Zečević njegova desna ruka?

U režiji predsednika, legendarni fudbaler i funkcioner Crvene zvezde će kao veliko ime u svetu fudbala obavljati protokolarne poslove sa mesta prvog čoveka FSS, dok bi Zečević vukao sve konce sa pozicije direktora ili potpredsednika

Objavljeno: 14:52h

Neće još dugo biti Slaviša Kokeza na čelu Fudbalskog saveza Srbije!

Promene pod pritiskom vlasti se spremaju u najvažnijoj fudbalskoj organziaciji u zemlji, a iza njih stoji novi predsednik Aleksandar Vučić.

Kako saznaje "Kurir", na Kokezino mesto bi trebalo da dođe najbolji srpski fudbaler 20. veka Dragan Džajić, a kao njegova desna ruka je viđe dugogodišnji funkcioner Partizana, Žarko Zečević.

foto: Marina Lopičić

U režiji predsednika, legendarni fudbaler i funkcioner Crvene zvezde će kao veliko ime u svetu fudbala obavljati protokolarne poslove sa mesta prvog čoveka FSS, dok bi Zečević vukao sve konce sa pozicije direktora ili potpredsednika.

foto: Nebojša Mandić

- Kokeza insinuira da je Vučiću potrebniji za neke druge poslove u državi nego u fudbalu. Kao takav će otići mirno, bez pompe. Ideja je da se u Fudbalski savez Srbije vrati Dragan Džajić, koji bi kao priznato ime u evropskom i svetskom fudbalu obavljao protokolarne poslove s mesta predsednika, dok bi glavne konce vukao Žarko Zečević s pozicije direktora ili potpredsednika Saveza - kaže odlično obavešteni izvor "Kurira", koji je želeo da ostane anoniman.

foto: Zorana Jevtić

Vučić misli da bi na taj način bio postignut idealan balans između zvezdaša i partizanovaca, iako su Džajić i Zečević svojevremeno bili rivali kao funkcioneri dva najveća srpska kluba. Obojica su u predsedničkoj kampanji podržali Vučića i Srpsku naprednu stranku.

foto: Marina Lopičić

- Poznato je da su obojica podržala Vučićevu kandidaturu za predsednika i da su obojica poštovaoci Srpske napredne stranke. Kao takvi, neće im biti teško da sarađuju, a Vučićeva ideja je da s njima dvojicom ujedno napravi balans između zvezdaša i partizanovaca i da smanji kritike na račun poslovanja Saveza, pred kojim je veliki izazov, pre svega izgradnja nacionalnog stadiona, a u sportskom smislu plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Ideju o smeni Kokeze prvi su potegli funkcioneri Rada, a potom i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić optuživši ga direktno da je ukrao Zvezdi titulu i Kup Srbije, odnosno, da ih je namestio Partizanu.

BONUS VIDEO: Koreografija Delija protiv Florijanje

(Espreso.co.rs / Izvor: Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.