Zakomplikovala se situacija oko ispunjenja jedne Zvezdine želje, a druga grmi: Hoću samo na Marakanu!
Foto: Nebojša Mandić

šta će se desiti?

Zakomplikovala se situacija oko ispunjenja jedne Zvezdine želje, a druga grmi: Hoću samo na Marakanu!

Crveno-beli bi voleli kada bi do kraja nedelje završili najvažnija dva posla ovog prelaznog roka

Objavljeno: 09:17h

Crvena zvezda je pikirala dvojicu štopera koje želi da dovede tokom letnjeg prelaznog roka. Jedan je dugogodišnja želja Zvezdana Terzića - Marko Baša, a drugi velika nada srpskog fudbala koja je pala u mali zaborav - Srđan Babić.

Povodom statusa njih dvojice i mogućnosti da stignu na Marakanu, oglasio se sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela.

foto: Saša Pavlić Koky

- Čekamo odgovor Vujadinovića, sa Babićem je uspešno obavljen razgovor i čeka se Sosijedad, Baša tek treba da razgovara sa novim gazdama Lila. Potrebna su nam dvojica štopera, ne žurimo - rekao je on.

U međuvremenu, situacija sa Bašom i Babićem je potpuno različita. Kod jednog se zakomplikovalo prilično, a kod drugog je sve jasno.

foto: AP

Iako je Marselo Bijelsa otpisao Bašu iz grupe igrača na koje računa za narednu sezonu, problem francuskom klubu da pusti crnogorskog reprezentativca predstavlja njegova plata, jer bi u tom slučaju morao da mu isplati 2,4 miliona evra.

Takođe, navijači Lila ga obožavaju zbog godina igranja u Lilu i nošenja kapitenske trake i traže da Baša ostane u klubu. Sve će ipak biti poznato posle njegovog sastanka sa predsednikom kluba, a jedna od opcija je da iskusni defanzivac se odrekne dela dugovanja da bi dobio čiste papire.

foto: Saša Pavlić Koky

Sa druge strane, kod Babića je situacija prilično jasna, čeka se samo da Real Sosijedad aminuje njegovu pozajmicu i u tu svrhu je on i otputovao u San Sebastijan.

- Tačno je da je interesovanje Crvene zvezde veliko. Razgovarao sam sa Zvezdanom Terzićem o mom eventualnom dolasku na Marakanu, istakao je da bi voleo da me vidi u timu za narednu sezonu. Ugovorom sa vezan za Real Sosijedad i bez saglasnosti kluba ne mogu ništa da planiram i tvrdim - rekao je Baša i dodao:

foto: Fonet

- Vratio sam se u Španiju da regulišem status i očekujem predlog od uprave Real Sosijedada, obzirom da sam trenutno daleko od prvog tima. Istina je da je Crvena zvezda pokazala najviše interesovanja, moja želja je da dođem u Beograd. Nadam se da će sve biti u najboljem redu. Ipak, moraćemo da sačekamo Real Sosijedad.

U svakom slučaju već do kraja nedelje dvojica štopera bi trebalo da stignu u Ljutice Bogdana.

BONUS VIDEO: Koreografija Delija protiv Florijane

(Espreso.co.rs / Izvor: Žurnal.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.