UEFA kopira NBA ligu! Ideja Čeferina neće se svideti evropskim velikanima! (FOTO)
Foto: Profimedia

uvodi ograničenja

UEFA kopira NBA ligu! Ideja Čeferina neće se svideti evropskim velikanima! (FOTO)

Prvi čovek evropske kuće fudbala želi da uvede drastične promene

Objavljeno: 14:20h

Od dolaska Slovenca Aleksandra Čeferina na mesto prvog čoveka UEFA došlo je do brojnih promena u svetu fudbala.

Video tehnologija laganim korakom ulazi na velika vrata, spominju se promene formata evropskih takmičenja, a poslednja ideja Slovenca je uvođenje takozvanog "seleri kep- a" u evropski fudbal.

BRUKA ORGANIZATORA U ISTBORNU: Dali pogrešan pehar Novaku, on umro od smeha kad je čuo! (VIDEO)

On je u razgovoru za slovenački magazin Mladina rekao da primenjivanje finansijskog fer pleja nije dovoljno da bi se dovelo do ravnopravnosti između klubova jače i slabije platežne moći.

- Moramo biti spremni na to da smanjimo razliku i uravnotežimo šanse unutar evropskih klupskih takmičenja i druge stvari koje utiču na domaća takmičenja- rekao je Čeferin.

foto: AP

Takozvani "seleri kep" koristi se u NBA ligi i tamo se pokazao kao odličan način da se klubovi izjednače u borbi za titulu, jer svaki klub ima određenu granicu u budžetu koju ne sme da premaši u dovođenju igrača.

- Ozbiljno ćemo razmisliti o mogućnosti da ograničimo klupske budžete za plate fudbalera. Ako uspemo, to će po mom mišljenju istorijska promena- izjavio je Slovenac.

MAMIĆ HOĆE DA OTME LEONARDA PARTIZANU: Sprema se novi napad na Brazilca!(VIDEO)

Po njegovom mišljenju, razlika između najvećih klubova i svih ostalih se opasno povećava, delom i zbog toga što se kupuju zvezde samo da bi se sprečio njihov odlazak negde druge.

- Uvođenjem "seleri kepa", klubovi će malo bolje razmisliti o vrednosti igrača pre nego što im ponude novac- objasnio je Čeferin.

Da li će Čeferin uspeti da realizuje svoju ideju ostaje da se vidi, u svakom slučaju ovaj potez mogao bi da uzdrma mnoge fudbalske klubove širom Evrope.

BONUS VIDEO: Koreografija Delija protiv Florijanje

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.