ČILE DAO NEMCIMA KUP KONFEDERACIJA: Odlični Mažić sprečavao tuče na terenu, i imao samo jednu sumnjivu odluku! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

šampiona sveta najbolji

ČILE DAO NEMCIMA KUP KONFEDERACIJA: Odlični Mažić sprečavao tuče na terenu, i imao samo jednu sumnjivu odluku! (FOTO) (VIDEO)

"Panceri" su i u podmlađenom sastavu osvojili još jedan trofej, prvi u istoriji njihovog fudbala

Objavljeno: 23:08h

Nemačka je osvojila Kup konfederacija! Šampion sveta u podmlađenom sastavu bio je bolji od prvaka Južne Amerike Čilea 1:0 u finalu odigranom na velelepnom stadionu "Krestovski" u Sankt Peterburgu.

Čileanci čupali kosu s glave, Ter Štegen ih bacio na ivicu nervnog sloma neviđenim odbranama! (FOTO) (VIDEO)

Imaju za čime da žale Čileanci, ali sami su krivi za konačni ishod, jer pre svega nisu iskoristili svoje šanse koje su imali, a onda su svojom greškom primili pogodak.

foto: AP

Od prvog trenutka su krenuli silovitije, napadačkije i jače, ali sve one šanse koje su imali oči u oči sa Ter Štegenom nisu iskoristili, tačnije on im je branio.

I onda su za to kažnjeni u 20. minutu kada je Dijaz pogrešio i izgubio loptu ispred svog šesnaesterca, a Nemcima nije bilo teško da zatresu mrežu preko Štindla.

Lakat Čileanca u vilicu Nemca, Mažić odgledao snimak, pa pokazao samo žuti! Da li je bio u pravu? (VIDEO)

Nastavili su posle toga da napadaju igrači u crvenim dresovima, imali kontrolu lopte, pleli mrežu oko kaznenog prostora "pancera" koji su najčešće pretili iz kontranapada.

Ali previše šansi su propustili Sančez, Vidal, Vargas i drugovi, naročito u poslednjih deset minuta i oni su uz fenomenalnog Ter Štegena najveći krivci što je trofej na kraju pripao aktuelnom prvaku planete.

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić koji je delio pravdu na ovom meču možemo reći da je odradio vrlo dobar posao naročito u drugom poluvremenu kada je počelo da varniči na terenu i situacija se zakuvala.

foto: EPA/Yuri Kochetkov

Bilo je nekoliko štrih duela i gužvi među igračima dva tima, ali je sve uspeo da smiri pre bilo kakve potencijalne eskalacije, a jedino mu je bila sumnjiva odluka kada je dodelio žuti karton Hari zbog udaranja laktom, iako neki misle da je trebalo da dobije crveni.

NEMAČKA - ČILE 1:0

(Štindl 20)

foto: Prinscreen/Flashscore.com

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.