Neven Subotić stiže kao zamena za Pepea!
Foto: Dado Đilas

dobari bi ovo transfer bio

Neven Subotić stiže kao zamena za Pepea!

Postoje nagoveštaji da bi Srbin mogao put Istanbula

Objavljeno:

Turski šampion Bešiktaš već danima pokušava da reši gorući problem nedostatka štopera nastao odlaskom Brazilca Marsela iz kluba, ali im za sada ništa od zamišljenog ne polazi za rukom.

A imaju Turci ozbiljne mete i planove, nekoliko evropskih top defanzivaca spominju se kao kandidati za selidbu na Bosfor ovoga leta, međutim konkretnog dogovora ni na vidiku. Želeli su čelnici istanbulskog kluba iskusnog Portugalca Pepea (34), ponudili su mu zaista sjajne uslove za njegove godine, ali će veteran verovatno prihvatiti ponudu bogatog Pari Sen Žermena.

To jeste malo obeshrabrilo čelnike Bešiktaša, ali predsednik Fikret Orman zna da mora treneru Šenolu Gunešu da obezbedi top pojačanje u poslednjoj liniji do početka priprema, jer je prošle sezone baš odbrana bila znatno slabiji deo Bešiktaša. Istanbulski tim već je odredio spisak kandidata, a na njemu se nalazi i jedan Srbin.

foto: Fonet

Neven Subotić, 29-godišnji štoper Borusije iz Dortmunda, najnovije je ime na listi želja Bešiktaša i lični izbor predsednika Ormana koji ga je zapazio ranije tokom jajnih izdanja u dresu Milionera u Ligi šampiona. Posle solidne polusezone u dresu Kelna, gde je boravio na pozajmici, nekadašnji reprezentativac Srbije se ovog leta vratio na Vestfalen i čeka da vidi da li je u planovima novog trenera Petera Boša.

Neven želi da ostane u Borusiji, da se bori za mesto u timu, ali će prihvatiti i mogućnost da mora da napusti Dortmund ukoliko ga klub više ne bude želeo. Za usluge iskusnog defanzivca, koji ima ugovor do leta 2018. sa Milionerima, interesuje se i bundesligaš Hamburger, koji takođe traži pojačanje na štoperskoj poziciji.

Pored Subotića, prema informacijama iz Istanbula, potencijalni kandidati za selidbu u Bešiktaš su i Adil Rami (Sevilja), Tomas Vermalen (Barselona), kao i Hrvat Domagoj Vida (Dinamo Kijev).

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.