Pravda je spora, ali dostižna! Timu is komšiluka oduzeta titula zbog nameštanja utakmica! (FOTO)
Foto: Pixabay

uhvaćeni u zločinu

Pravda je spora, ali dostižna! Timu is komšiluka oduzeta titula zbog nameštanja utakmica! (FOTO)

Prošle sezone UEFA je Skenderbeg suspendovala na godinu dana iz evropskih klupskih takmičenj

Objavljeno:

Fudbalski savez Albanije oduzeo je Skenderbegu šampionsku titulu osvojenu u sezoni 2015/16. zbog nameštanja.

Etički odbor FS Albanije naveo je da su "uticali na rezultate suprotno sportskoj etici" i odlučio da klub novčano kazni sa 14.800 evra, kao i oduzimanjen 12 bodova iz sezone 2016/17.

Još se ne zna da li će titula šampiona iz 2016. godine automatski pripasti Partizaniju, koji je takmičenje završio na drugom mestu.

foto: AP

Prošle sezone UEFA je Skenderbeg suspendovala na godinu dana iz evropskih klupskih takmičenja, zbog sumnjivog klađenja na četiri utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope 2015. godine. Skenderbeg je osumnjičen da je namestio pedesetak domaćih utakmica od 2011. godine.

Etički odbor FS Albanije naveo je da su "uticali na rezultate suprotno sportskoj etici" i odlučio da klub novčano kazni sa 14. 800 evra, kao i oduzimanjen 12 bodova iz sezone 2016/17.

foto: Profimedia

Još se ne zna da li će titula šampiona iz 2016. godine automatski pripasti Partizaniju, koji je takmičenje završio na drugom mestu. Prošle sezone UEFA je Skenderbeg suspendovala na godinu dana iz evropskih klupskih takmičenja, zbog sumnjivog klađenja na četiri utakmice u Ligi šampiona i Ligi Evrope 2015. godine. Skenderbeg je osumnjičen da je namestio pedesetak domaćih utakmica od 2011. godine.

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.