Zvezda ga je htela za trenera, a njegov pomoćnik je srušio srpski avion!
Foto: EPA/Ronald Bonestroo

Neće nikad raditi u srbiji

Zvezda ga je htela za trenera, a njegov pomoćnik je srušio srpski avion!

Sada je jasno da mu je njegov prvi asistent svojom ispovešću zatvorio vrata svih srpskih klubova

Objavljeno:

Slovenački trener Matjaž Kek je napravio čudo u Hrvatskoj sa Rijekom, svrgnuvši posle mnogo godina Dinamo iz Zagreba sa trona i osvojivši titulu.

I pre nego što je to učinio, Slovenac se dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom, naročito su se mediji raspisali o tome posle odlaska Miodraga Grofa Božovića sa Marakane.

foto: Profimedia

Ipak, on je ostao u Istri, a teško da će ikada više biti u prilici da bude uopšte kandidat za klupu jednog od najvećih timova na ovim prostorima, naročito posle saznanja ko mu je pomoćnik u stručnom štabu Riječana.

Kekov prvi asistent, Vjekoslav Miletić je svojom ispovešću o ratu u Hrvatskoj zasigurno obezbedio to da slovenački stručnjak nikada ne dobije nijednu ponudu srpskog kluba, jer teško da bi mu bilo koji Srbin oprostio to što je sarađivao sa čovekom koji se hvali time da je oborio avion srpske vojske tokom rata, a naročito ovdašnji navijači.

foto: Printscreen/Youtube/HNK Rijeka

Miletić je svoje učešće u ratu u Hrvatskoj ispričao u intervjuu za "Večernji list" u koji je otišao zajedno sa svoja dva druga i juniorskog tima Rijeke.

- Imao sam u aprilu 1991. težak prelom noge, četiri meseca nosio sam gips. Istina, umesto na teren, otišao sam u rat. Nisam bio tako hrabar da idem sam. Nas trojica, moji prijatelji Ivan Kovač i Damir Brkljača, takođe juniori Rijeke, i ja zajedno smo se prijavili u Zbor narodne garde - započeo je svoju priču Miletić.

foto: Printscreen/Youtube/HNK Rijeka

- Bili smo uglavnom na ličkom ratištu, na kraju pre skidanja i u Posavini, uz Bosnu. Vratio sam se u oktobru 1992., kad je pala Posavina. U nekim mojim razmišljanjima nisu mi bili jasni neki ciljevi kroz sve to, a mogao sam se vratiti fudbalu. Tada o njemu nisam mogao razmišljati. Kad sam se vratio, potpisao sam profesionalni ugovor. Fudbal me odvukao od tih razmišljanja.

Miletić je ispričao i kako je srušio srpski vojni avion.

- Da, srušio sam ga. U JNA sam bio obučen sa Strelom 2, s ramena gađate, to je prenosivi deo protivavionca. Na ličkom ratištu 11. novembra 1991. dogodila se situacija da sam imao kod sebe tu Strelu 2. Opalio i, što bi rekli fudbaleri, pogodio! Na opšte zadovoljstvo svih - ispričao je Miletić.

BONUS VIDEO: Leandre Tavamba za Espreso na srpskom jeziku

(Espreso.co.rs / Izvor: Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.