TRANSFER KOJI SE NIJE NI DESIO! Pozajmili ga iz Intera, nije igrao, dao NULA GOLOVA, a sad za njega vade pun kovčeg blaga! (VIDEO)
Foto: AP

ONO KAD SE PROŠLOST OSVETI

TRANSFER KOJI SE NIJE NI DESIO! Pozajmili ga iz Intera, nije igrao, dao NULA GOLOVA, a sad za njega vade pun kovčeg blaga! (VIDEO)

Kada ne razmišljate o svojim postupcima u sadašnjosti, često se oni u budućnosti vrate, progone vas, a onda ostave i bez kovčega punog blaga

Objavljeno: 16:08h

Čovek o kome se radi u ovoj priči je pomalo zaboravljeni Riki Alvarez. Zašto smo se njega setili?

Kako da se ne setimo jednog od najglupljih, da, slobodno tako možemo da kažemo, transfera u modernoj fudbalskoj istoriji. U avgustu 2014 godine, Argentinac je iz Intera prešao u Sanderlend na pozajmicu.

NEK' ZNA SVET GDE SE IGRA NAJBOLJI BASKET: Srbi opet počistili Amere! (VIDEO)

U dresu Crnih mačaka bio je na terenu od prvog minuta svega na pet mečeva, a nije postigao nijedan gol, iako igra na poziciji ofanzivnog veznog.

foto: AP

Pozajmica nije bila skupa sama po sebi, ali jedna klauzula od tog ugovora napravila je pravi pakao za klub sa severa Engleske. U dogovoru između dva kluba našla se klauzula po kojoj Sanderlend mora da otkupi Alvareza - i to po ceni od 10.5 miliona evra, malo previsokoj za nekoga ko nije uradaio baš ništa u crveno-belom dresu.

Riki Alvarez je tokom karijere pored ova dva tima igrao za Velez Sarsfild, pa za Sampdoriju. Najbolji je bio u Interu, gde je jedno vreme bio standardni prvotimac!

Sanderlend je tada preživeo u Premijer ligi, naravno posle velike drame, a on je od februara, kada je počela dobra rezultatska serija tima sa Stadiona svetlosti, odigrao samo dve utakmice.

Inter je odbio da prekine pozajmicu, što je značilo da Riki Alvarez ne zna ni za koji klub igra. Iako se engleski klub obavezao da ga kupi ako ostane u Premijer ligi, nije želeo to da učini, opravdavši stav njegovim katastrofalnim partijama. Normalno, zbog toga je ceo slučaj morao da se preseli na sud.

ŠTOPERČINE: Tavambin ortak zvezdaš stiže u Partizan?! A, nudi se i bivši reprezentativac Srbije! (VIDEO)

foto: AP

Tačno dve godine kasnije posle nekoliko žalbi u različitim sudovima, Sud za arbitražu u sportu donosi konačnu odluku. Kako prenose razni sportski advokati po društvenim mrežama, iako formalne presude i dalje nema, svima koji u suđenju učestvuju je jasno da će Sanderlend morati da plati 10.5 miliona evra.

Crne Mačke će morati da daju kovčeg pun blaga "pokvarenom" Interu za transfer koji se nikada nije ni desio!!! Tako da, razmišljajte u sadašnjosti, kako vam budućnost ne bi sasula greške iz prošlosti u facu...

Na Ibanjeza ne računaju, ali prevelika je lova u igri za Zvezdu! Ipak, postoji način kako bi mogao da se vrati!

BONUS VIDEO: Leandre Tavamba za Espreso na srpskom jeziku

(A.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.