Široko: Lester doveo štopera za 20 miliona evra! (FOTO)
Foto: AP

troši se

Široko: Lester doveo štopera za 20 miliona evra! (FOTO)

- Bilo je dosta klubova koju su pokazali interesovanje, ali nakon razgovora sa trenerom Šekspirom, odlučio sam da dođem u Lester. Jedva čekam da počnem da radim sa ekipom

Objavljeno:

Lester je rešio da ponovo troši na veliko i ovog leta, a na King Pauer stadion u četvrtak je stiglo prvo pojačanje. I to kakvo. Radi se o štoperu Hariju Megvajeru za kojeg će Lisice da plate Hal Sitiju 19.500.000 evra i on će postati drugi najplaćeniji igrač u istoriji šampiona Engleske iz 2016. godine.

Ovaj 24-godišnji fudbaler je sa Lesterom potpisao ugovor do leta 2022.

godine, a novim saigračima priključiće se na pripremama u Austriji sledećeg meseca.

Megvajer je u sezoni na izmaku odigrao 29 utakmica za Hal, ali je ta ekipa ispala iz Premijer lige, tako da će zarada od prodaje ovog igrača u finansijskom smislu, da kompenzuje sportski neuspeh.

- Bilo je dosta klubova koju su pokazali interesovanje, ali nakon razgovora sa trenerom Šekspirom, odlučio sam da dođem u Lester. Jedva čekam da počnem da radim sa ekipom - rekao je Megvajer za klupski sajt.

Njemu će u zadnjoj liniji konkurenciju činiti starosedeoci Robert Hut, Ves Morgan i Joan Benaulan. Poređenja radi, sva trojica, a prva dva pomenuta su bila stub šampionske odbrane pretprošle sezone, koštala su Lester ukupno 12.100.000 evra.

Od toga je najskuplji bio Benaluan - 7.000.000 evra koliko je 2015. Lester platio Atalanti. Istog leta Hut je stigao iz Stouka za 4.000.000 evropskih novčanica, dok je Morgan došao 2012. iz Notingem Foresta za 1.100.000 evra.

U svakom slučaju, čini se da će Megvajer imati dodatni pritisak zbog visine transfera, a valja podsetiti i da je najskuplji igrač u istoriji Lestera napadač Islam Slimani kojeg su Lisice prošlog avgusta platile 30.000.000 evra lisabonskom Sportingu.

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.