RETKI TO ZNAJU: Kakve veze golčina Marija Mandžukića ima sa Partizanom? (VIDEO)
Foto: AP

ANTOLOGIJA

RETKI TO ZNAJU: Kakve veze golčina Marija Mandžukića ima sa Partizanom? (VIDEO)

Pre njega, samo dvojici ljudi jedna stvar pošla je za rukom...

Objavljeno: 14:37h

U subotu, kada je postigao gol makazicama koji će se večno pamtiti, Mario Mandžukić ušao je u anale svetskog (evropskog) fudbala.

Samo on, Kristijano Ronaldo i Velibor Vasović su u 60 godina dugoj istoriji elitnog evropskog fudbalskog kupa bili strelci u finalima sa dva različita kluba!

NE! NE! SAMO TO NE! Potencijalni pokolj Grobara i Hrvata! UEFA da reaguje, da se ne bi skupljali delovi tela po tribinama! (VIDEO)

Taj uspeh je prvi načinio legendarni Velibor Vasović, koji je 1966. godine bio strelac za Partizan protiv Real Madrida (1:2), dok je tri godine kasnije pogodio i protiv Milana u dresu Ajaksa (1:4). Iako u ta dva finala nije uspeo da osvoji trofej, 1971. mu je upravo sa Ajaksom to pošlo za rukom.

Prošlo je skoro 45 godina dok takav uspeh nije ponovio Kristijano Ronaldo! Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena je bio strelac u finalu Lige šampiona 2008. godine za Mančester junajted protiv Čelsija (1:1), da bi pogodio i 2014. za Real Madrid protiv Atletika (4:1).

I u subotu uveče tom dvojcu u legendi se pridružio Mario Mandžukić, koji je bio strelac za Bajern 2013. godine u pobedi nad Borusijom Dortmund (2:1), da bi pogodio i za Juventus protiv Real Madrida (1:4).

Kapa dole, naklon do poda.

BONUS VIDEO: Mažić reagovao na provokacije Grobara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.