DA SMO IGRALI ZAJEDNO, ON BI BIO ZVEZDA! Ako Zidanove reči ne motivišu Ronalda pred finale, ništa neće! (FOTO)
Foto: Reuters

CARSKA IZJAVA

DA SMO IGRALI ZAJEDNO, ON BI BIO ZVEZDA! Ako Zidanove reči ne motivišu Ronalda pred finale, ništa neće! (FOTO)

- Ove sezone smo obavili mnogo posla, osvojili smo titulu u Primeri i ušli u finale Lige šampiona. Najvažnije je da smo svi spremni - rekao je Zidan.

Objavljeno:

Trener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je da u finalu Lige šampiona nema favorita i da u igri ekipe u predstojećem duelu sa Juventusom neće ništa menjati.

- Svi znamo koliki je pritisak u Real Madridu. Mi smo uvek favoriti, ali u stvarnosti, u finalu nema favorita. Nismo favoriti, ali nije ni Juventus. Šanse su 50-50. Ali, ponovo smo u finalu i sve je moguće.

- Ove sezone smo obavili mnogo posla, osvojili smo titulu u Primeri i ušli u finale Lige šampiona. Najvažnije je da smo svi spremni - rekao je Zidan. Fudbaleri Reala igraju u subotu od 20.45 u Kardifu protiv Juventusa u finalu Lige šampiona. Real će pokušati da postane prva ekipa koja je odbranila trofej u Ligi šampiona. "Kraljevski" klub je do sada osvojio 11 trofeja prvaka Evrope, a Juventus dva.

foto: AP

- Ništa nećemo menjati. Pričaćemo o utakmici i to je sve. Ništa se ne menja, ništa ne bi trebalo da se menja. Radićemo stvari onako kako uvek radimo i videćemo - naveo je bivši fudbaler Juventusa i Reala. - Naravno, igra na sredini terena je veoma važna. Mnogo je teško sprečiti protivnika da postigne gol. Možeš da igraš fantastično 80 ili 90 minuta i na kraju da primiš gol i to je to. Ali, to želiš od svojih napadača. Tokom karijere mi je bilo teško, ne da asistiram, a postigao sam i nekoliko važnih golova, ali ne mnogo golova - rekao je on. Zidan nije želeo da otkrije koji tim će izvesti sutra, pošto mediji nagađaju da li će igrati Isko ili Garet Bejl. - Oni mogu i zajedno da igraju, a sve je moguće. Ono što je dobro je to što su svi moji igrači spremni i žele da igraju. Ne samo psihički, oni moraju da budu spremni i fizički. To me sada najviše zanima, svi su u dobroj formi i na visokom nivou - naveo je on.

foto: Reuters

Zidan je pohvalio Kristijana Ronalda. - Kristijano Ronaldo bi bio zvezda da smo igrali zajedno, pošto on postiže golove. To je najvažnije, postići golove i sprečiti golove. Očekujem otvorenu utakmicu. Živeo sam i igrao u Juventusu i znam da oni ne igraju samo defanzivno. Kristijano je dobra osoba, pošto brine za druge. Najvažnije je ono što on radi profesionalno. On uvek želi više. Čaki i na treninzima želi da pobedi. On ima nešto u sebi, rođeni je vođa, posebno na terenu - dodao je Zidan. Bivši kapiten francuske reprezentacije rekao je da svi očekuju od Reala i Juventusa odličnu utakmicu. - U fudbalu moraš da daš sve od sebe. Izgubio sam mnogo utakmica i znam da je moguće izgubiti. Isto je za Juventus. Pokušaćemo da igramo našu igru, znamo da ćemo igrati protiv sjajnog tima - naveo je on. - Da ste mi kao detetu rekli da ću doživeti sve ovo, ne bih vam verovao. Ali, proživeo sam to, živim i uživam. Uživam u svemu što nam se događa, ja sam samo trener, jedan od mnogih. Zaista je lepo što ponovo igramo u finalu i kao u Milanu, spremni smo da igramo - rekao je Zidan.

BONUS VIDEO: Mažić reagovao na provokacije Grobara

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.