ZNAMO ZA KOGA JE VUČIĆ:  A znate li za koga navijaju Tramp, Putin, Merkelova, Obama, kraljica? Poseban hit je Hašim Tači! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Beta/Cui Xinyu, Fonet, Reuters

obožavaju fucu

ZNAMO ZA KOGA JE VUČIĆ: A znate li za koga navijaju Tramp, Putin, Merkelova, Obama, kraljica? Poseban hit je Hašim Tači! (FOTO) (VIDEO)

Završnica je fudbalskih liga na starom kontinentu, pa smo se pozabavili navijačkim sklonostima najvažnijih svetskih političara, kao i njihovih kolega s područja ex SFRJ

Objavljeno: 22:05h

Oni su poznati kao političari, najčešće se priča o njihovim diplomatskim potezima, pregovorima i sastancima, jer od njihovih odluka zavisi politička situacija u svetu i regionu. Ipak, koliko god bili uticajni oni su samo ljudi koji kao i svi ostali uživaju u sportu.

Većina prati najpopularniji sport na svetu - fudbal, pa smo tako imali prilike da ih vidimo na stadionima širom sveta. Oni imaju svoje omiljene klubove za koje navijaju svim srcem. Neki su čak poznati i po tome da im nije strano ni da odigraju po koju utakmicu.

Neki od njih su dali veći, neki manji doprinos, ali jedno je sigurno, četiri osobe će se uvek sećati ove titule! (VIDEO)

U svetlu domaćih navijačkih strasti koje su sveprisutne godinama unazad, rešili smo da "iskopamo" za koga to navijaju svetski, ali i regionalni političari.

Spisak je podugačak, ali jedno je sigurno - neki će vas iznenaditi svojim sportskim izborom.

Dejvid Kameron - Bivši premijer Velike Britanije u slobodno vreme se bavi jahanjem, ali je i rado viđen gost na fudbalskim utakmicama. Njegov ujak Ser Vilijam Dugdal ga je kao predsednik Aston Vile odveo na prvu utakmicu kada je imao 13 godina, a od tada Kameron brani boje Vile.

foto: Reuters

Silvio Berluskoni - Tokom svoje političke karijere on je uspeo da uradi mnogo stvari, poznat je po skandalima, ali i po spasavanju svog omiljenog kluba. On je navijač AC Milana, a inače ga je kupio 1986. godine, uložio dovoljno novca da spasi klub bankrota, a samo tri godine kasnije osvojili su Evropski Kup.

foto: AP

Angela Merkel - Izgleda da nemačka kancelarka ima slabu tačku, a njeno ime je Borusija Dortmund. Poznato je da ona voli da prati fudbalske utakmice, ali je jednom prilikom "upala" u čudnu situaciju kada je navijala za Bajern iz Minhena.

foto: AP

Fransoa Oland - Bivši predsednik Francuske je veliki fan fudbala, uvek bodri reprezentciju Francuske, ali i prati nekoliko klubova. Među najdražima su Nant, Gengan, Monako, pa čak i Barselona.

foto: Reuters

Ipak, njegova prva ljubav je FC Ruen.

Vladimir Putin - Predsednik Rusije je poznat sa hokejaških terena, ali Zenit može da se pohvali da ima njegovu podršku. Čak je postojala i priča da će klub novi stadion nazvati "Putin Arena".

foto: Profimedia

Barak Obama - Malo ko bi uopšte poverovao da on prati fudbal, a omiljeni klub mu je Vest Hem koji je zavoleo prilikom posete Londonu 2003. godine.

foto: AP

Kraljica Elizabeta II - Mnogo puta su je svojatali i tvrdili da navija za Arsenal, ali ih je ona jednom izjavom ućutkala. Kraljica je kratko odgovorila svima da uvek navija za Vest Hem.

Emanuel Makron - Novoizabrani predsednik Francuske svim srcem navija za Marsej, a čak ga je tokom kampanje supruga uhvatila kako psuje. Kada ga je pitala šta je problem, on je rekao da je Marsej izgubio od Monaka. Izgleda da kod njega uvek ima vremena za fudbal.

foto: Reuters

Redžep Tajip Erdogan - Predsednik Turske je veliki fan fudbala, a njegovo srce pripada Kašimpaši.

Donald Tramp - Njegov takmičarski duh je svima poznat, pa predsednik SAD obožava sport. On izgleda nema jedan omiljeni klub pa tako podržava i Njujork Jenkise i Metse, ali i Filadelfija Seventisikserse. Iako mu nije uspelo hteo je i da kupi Bafalo Bilse. Ipak, davne 1984. godine uspeo je da kupi fudbalski klub Nju Džersi Dženeralse.

Aleksis Cipras - Kada je fudbal u pitanju, on je više nego posvećen jednom klubu, pa je često viđen na utakmicama FK Panatanaikosa.

foto: AP

Hilari Klinton - Mnogima nikada ne bi palo na pamet da Hilari prati fudbal, ali ona je uspela da ih razuveri. Ona je izabrala boje Mančester Junajteda.

foto: Reuters

Boris Džonson - Iako nije uvek najbolji diplomata, on je ovog puta više od diplomate. Na pitanje koji klub podržava od je rekao sve londonske klubove. Sinovi mu navijaju za Njukasl.

Dilma Rusef - Nekadašnja predsednica Brazila prati fudbal od najranijeg detinjstva, pa je uvek spremna da brani boje Atletika Mineira iz Belo Horizontea.

foto: Fonetap

Najdžel Faraž - Mnogi su očekivali da će njegov izbor neki od "velikih klubova" ali on je u jednom intervjuu priznao da je fan FK Kristal Palas.

foto: Reuters

Enrike Penja Nieto - Meksikanac je izgleda neodlučan kada su klubovi u pitanju, a jedno je sigurno - uvek navija za reprezentaciju. Ipak, on je nekoliko puta tvrdio da je fan FC America od detinjstva.

Ukoliko vas ova ekipa svetskih moćnika nije dovoljno iznenadila svojim izborom, tu su nama bliske komšije koje takođe prate fudbal.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.