KO JE BIO VELIBOR DŽAROVSKI? Dogurao je i do ČUVENOG SRPSKOG RIJALITIJA - šta je ovaj čovek sve radio...
Velibor Džarovski, Foto: Printscreen/Youtube/Elena zivotsostil

SFRJ ga dobro pamti

KO JE BIO VELIBOR DŽAROVSKI? Dogurao je i do ČUVENOG SRPSKOG RIJALITIJA - šta je ovaj čovek sve radio...

Neverovatno je čime se sve bavio

Objavljeno:
D T

Jedna od najkontroverznijih ličnosti u Staroj Jugoslaviji (SFRJ) Velibor Džarovski, preminuo je nakon kraće bolesti, potvrdila je njegova familija.

Džarovski važi za jednog od najvećih "nameštača" kada je red o fudbalskim mečevima u bivšoj SFRJ, a o tome je više puta govorio u brojnim gostovanjima.

Zabavljao je narod svojim prevarama, namestio je 80 utakmica i 30 festivala kao i izbora za miss. Džaro je u svoje vreme bio jedna od zapaženijih figura u kriminalnom miljeu. Na kraju je napisao i scenario po svom životu za predstavu koja se igrala u Makedonskom narodnom pozorištu. Loša iskustva s njim pevači nisu iznosili na sva usta. Danas kažu kako od najranijih pevačkih početaka sve oko njih miriše na prevare i mešetarenja, iskorišćavanje.

Za ovog harizmatičnog Makedonca navodno je i Josip Broz Tito jednom prilikom rekao:

"Njega nemojte dirati! Pa on to radi na simpatičan način."

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Jugoslavije Slavko Šajber javno ga je optužio da je „crno zlo” jugoslovenskog fudbala, jer Džarovski i sada, posle toliko godina, priznaje da je namestio celo 34. kolo Jugoslovenske lige 1986. godine. Šajber je dolazio u splitski zatvor, pružajući dokaze tužiocu i istražnom sudiji da je misteriozni Džaro namestio čak 22 fudbalske utakmice.

- Pogrešili su, namestio sam 23 utakmice. Međutim, kada se došlo do analize utakmice Hajduk – Sloboda u Splitu, a rezultat je bio 1:1, onda je tužilac rekao – valja posle ovoga izaći na rivu. To je značilo, zašto da čačkamo Hajduk. Imamo Džarovskog i onako za 22 nameštene utakmice - rekao je Džarovski svojevremeno za Politiku.

Najpoznatija utakmica koju je namestio Džarovski bila je utakmica nižerazrednih makedonskih klubova Leskoec – Velgošti, koja je odigrana 1971. godine.

Završena je rezultatom 134:0. Džaro je morao da napravi toliki rezultat jer se plašio da konkurencija ne napravi još veći.

Džarovski je bio menadžer najvećim estradnim zvezdama 80-ih godina. Zastupao je Zdravka Čolića, Bjelo Dugme, Mišu Kovača, Terezu Kesoviju i mnoge druge. Zahvaljujući tom poslu upoznao je dosta uticajnih ličnosti, direktora dvorana, sudija.

Svoj prvi menadžerski ugovor potpisao je daleke 1979. godine. Poreklom je iz Makedonije i u trenutku smrti imao je 75 godina.

Bio je i učesnik rijalitija "Farma" na TV Pinku 2016. godine.

Bonus video:

01:23

UEFA DOBILA OZBILJNU KONKURENCIJU! Stručnjak o narušavanju suštine: Klubovi sa tradicijom neće moći da igraju vrhunski fudbal!

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.