KRALJ ŽESTOKO ODGOVORIO PIKSIJU: Sportski direktor Partizana BESAN zbog izjave selektora Srbije!
Ivica Kralj, Foto: Starsport©

crno-beli

KRALJ ŽESTOKO ODGOVORIO PIKSIJU: Sportski direktor Partizana BESAN zbog izjave selektora Srbije!

Nije mu ostao dužan

Objavljeno:

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj surovo je bio kažnjen nakon meča između TSC-a i Partizan u Bačkoj Topoli na samom početkua Superlige Srbije.

On je bio sankcionisan na šest meseci zbog izgovorenih reči, iza kojih stoji i danas.

- Jedini sam kažnjen što sam izneo mišljenje povodom suđenja, stojim i danas iza reči izgovorenih posle prvog koa. Kasnije se ispostavilo da su ljudi koji su kaznili smenjeni, a kazna je ostala. Možda sam i ja preterao, ali sam morao da kažem šta mi je na duši i da zaštitim klub. Bez obzira na sve, neke stvari se ponavljaju. Uvek sam za razgovor, za iznošenje mišljenja, samo tako možemo da napredujemo, a neko drugi misli drugačije, da je moguće zatvoriti se u četiri zida... To je naša realnost i ponavlja se mesecima, skoro godinu dana. Dešavaju se stvari o kojima ne smem da razgovaram - rekao je Kralj u podkastu Wish&GoaL.

Govorio je i o stanju u srpskom fudbalu.

- Verujem da će se stvari promeniti. Činjenica je da ima dosta anomalija, ali verujem bi bilo bolj ulaskom bivših igrača, kvalitetnih ljudi, ako im se omogći sloboda da iznesu mišljenje. Makar bilo i pogrešno, ne može da vlada jednoumlje, već da se vodi debata. Iz toga ćemo doći do rešenja. Za to je potrebno vreme. Ako ja, koji sam ceo život u sportu i nepopravlji sam optimista, pričam negativno, onda je to zabrinjavajuće. Potrebno je u naš fudbal ubaciti malo pozitive. Nije baš tako crno kao što se govori. Jesu slaba infrastruktira i gledanost, ali ako imate dobru energiju i želju za promenama...

Nakon 172. večitog derbija Kralj je dao veoma ironičnu izjavu o sudiji Pavlu Iliću. On je tada rekao da je "oduševljen suđenjem" i pozvao navijače da "njega i njemu slične dobro dočekaju i pozdrave kada budu u prilici".

- Rekao sam šta sam mislio. Ko je hteo da razume – razumeo je. Na čitaocima je da procene da li je bilo sarkastično. Na derbiju nismo bili na nivou, ali smo uzeli bod, posle toga smo dvaput kiksnuli, što je i normalno, jer je nemoguće da u nizu dobijete 150 ili 200 utakmica. Na kraju krajeva, nekad je i moguće. Kjad smo izgubili prvo mesto, noge su postale teže, opterećenje veće, ne igramo sjajno, ali pobeđujemo.

Partizan je nakon večitog derbija ostao na čelu tabele, ali je potom u naredna dva kola izgubio pet bodova i dozvolio Zvezdi da ode na +4. Nedugo posle toga selektor Dragan Stojković Piksi izjavio je kako je prvenstvo gotovo i da će Zvezda biti šampion. Kralj mu je ovom prilikom odgovorio.

- Ne znam, to je pitanje i za selektora, izjavio je da je prvenstvo gotovo, a Zvezda šampion. Ne razumem, ima još devet kola, dosta teških utakmica, posebno u plej-ofu. Ili nešto znaju što mi ne znamo. Gledam isključivo sportski, nadam se da Partizan može da napravi uspeh. Ima dosta stvari zbog kojih sam kažnjen, a ponavljaju se. Jednog dana je penal, sutradan takva situacije nije za jedanaesterac. Kad slušam objašnjenja pominje se intenzitet. Očigledno da ja ne znam pravila ili se ona menjaju u hodu. Kao sportisti mi ostaje da kažem: pusti da se igra, pa ko bude bolji.

Bonus video:

03:13

Ivica Kralj Partizan

(Espreso/Wish&GoaL)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.