SUROVA ISTINA: "Kad novca nema, kad je klub u blokadi, kad država pomaže na svaka tri-četiri meseca..."
Igor Duljaj, Foto: Starsport

pravo u metu

SUROVA ISTINA: "Kad novca nema, kad je klub u blokadi, kad država pomaže na svaka tri-četiri meseca..."

Teška situacija u Partizanu

Objavljeno: 14:02h

Nekadašnji fudbaler, a sada analitičar Rade Bogdanović je tokom gostovanja na televiziji "K1"govorio na mnoge aktuelne teme.

Poznat je kao neko ko bez dlake na jeziku kritikuje srpski fudbal, a nakon što je nahvalio trenera Zvezde Vladana Milojevića, govorio je i o strategu Partizana Igoru Duljaju.

- Izuzetno kvalitetan momak. Prvo kao ličnost, drugo kao partizanovac. Proveo je ceo život u Humskoj i Ukrajini, kao fudbaler se dokazao i preuzeo je klub kad ga niko ne bi uzeo. Kad novca nema, kad je klub u blokadi, kad ih država gura na svaka tri-četiri meseca. Prihvatio se teškog posla i tu je pokazao hrabrost da se suprotstavi grupi prekoputa stadiona JNA. Za mene je to jako pozitivno, da postoje takvi u našem fudbalu, bez obzira na stanje u trenerskoj struci.

Rade Bogdanović
Rade Bogdanovićfoto: Printscreen/RTS 1

Zatim se dotakao i navijača Zvezde i Partizana, odnosno njihovog ponašanja na prethodnom večitom derbiju. A sve povodom nereda koji su u sredu veče viđeni u Hrvatskoj, posle duela Hajduka i Dinama.

- Već sam rekao da su u srpskom fudbalu najbolji navijači i deca. Da su najgori funkcioneri, posle treneri. Zašto? Delije i Grobari spadaju među najvatrenije navijače u Evropi i sigurno taj dekor koji prave na stadionima je nešto što će Evropa gledati dok mi postojimo na ovoj zemlji. To je u krvi usađeno i veliki kompliment za njih. S jedne strane mi je drago što postoje, s druge što gledaju tako loš fudbal. Jedno je kad gledate derbi, drugo sve ostale utakmice. I Zvezda i Partizan su u deficitu jer nemaju jake mečeve u kontinuitetu, pa se to odrazi u evropskim takmičenjima - poručio je Bogdanović.

Bonus video:

03:13

Ivica Kralj Partizan

(Espreso sport/K1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.