"RUSIJA I KIPAR POKAZALI DA SE NE NADAMO NEČEMU OZBILJNOM NA EURO-u!" Ivan Golac za Espreso o niskom letu "orlova"
Legendarni Ivan Golac za Espreso o reprezentaciji Srbije, Foto: Starsport©

"Mislim šta reći"

"RUSIJA I KIPAR POKAZALI DA SE NE NADAMO NEČEMU OZBILJNOM NA EURO-u!" Ivan Golac za Espreso o niskom letu "orlova"

Govori i o našoj snazi i kvalitetu. Bez obzira što je prijateljska utakmica. Ovi što nose dres, nije više to taj nivo i kvalitet, ponavljam šta je nekada bilo, rekao je nekadašnji igrač i trener Partizana za naš portal

Objavljeno: 23:05h
Veljko Petrović

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj je "iza ugla", trajaće od 14. juna do 14. jula, a deo kontinentalnog šampionata posle 24 godine biće i fudbaleri Srbije.

"Orlovi" su martu odigrali dve utakmice kao deo priprema za EP i ruku na srce, nisu ostavili pozitivan utisak.

Detalj sa prijateljske utakmice Kipra i Srbije
Detalj sa prijateljske utakmice Kipra i Srbijefoto: Marko Metlas / imago sportfotodienst / Profimedia

Upisan je debakl na gostovanju Rusiji (0:4) u Moskvi, a onda je savladan Kipar minimalnim rezultatom u Larnaki.

Koliko su slabo odigrali izabranici Dragana Stojkovića Piksija pokazuje i to da su se na rajskom ostrvu tokom čitavog drugog poluvremena branili!

Selektor Dragan Stojković Piksi na prijateljskoj utakmici Rusije i Srbije
Selektor Dragan Stojković Piksi na prijateljskoj utakmici Rusije i Srbijefoto: Vladimir Pesnya/STARSPORT

Svi koji vole da gledaju nacionalni tim nadaju se promeni u igri naših igrača jer će u protivnom uslediti katastrofa protiv Engleske, Danske i Slovenije.

O tome kako vidi kapitena Dušana Tadića i saigrače za portal Espreso govorio je Ivan Golac, legendarni fudbaler i trener Partizana.

- Kada sam video prazan stadion, mislim besmisleno je toliko toga... Eto koliko je i kakvo interesovanje za vašu selekciju - počeo je konstatacijom Golac za Espreso.

Ivan Golac
Ivan Golacfoto: Starsport©

Izneo je generalan utisak o prijateljskim utakmicama.

- Ove utakmice služe, mislim uvek je to prilika da se proba sve što imate, može i nekolicinu. Uglavnom kako planirate na onom najvažnijem takmičenju da igrate, koja formacija, igrači, barem 80 odsto uglavnom mora da bude fudbalera na koga najviše računate. Inače ja te prijateljske utakmice niti gledam, niti su nekakav pokazatelj. Nekada su prijateljske utakmice bile vrlo značajne i važne. Igralo se pred 100.000 gledalaca - kaže Golac za Espreso.

Šta rezultat iz Moskve govori? Rusiji je Srbija bila najjači protivnik od uvođenja sankcija zbog ratnih dešavanja u Ukrajini.

- Govori i o našoj snazi i kvalitetu. Bez obzira što je prijateljska utakmica. Ovi što nose dres, nije više to taj nivo i kvalitet, ponavljam šta je nekada bilo. To je ta razlika i prosto ništa više nije iznenađenje. Zašto? Rusi ne igraju toliko dugo evropske utakmice i ovaj rezultat pokazuje sam nivo kvaliteta fudbala na prostoru Evrope i šire - rekao je Golac za Espreso.

Detalj sa prijateljske utakmice Rusije i Srbije
Detalj sa prijateljske utakmice Rusije i Srbijefoto: Vladimir Pesnya/STARSPORT

Ako pogledamo 4:0 iz Rusije, dali nam se na EURO-u sprema furiozan debakl ili možda dođe do preokreta?

- Nada poslednja umire (smeh). Govoriti o nekoj ozbiljnosti, nekakvim ozbiljnim rezultatima, ajde da sačekamo - istakao je Golac za Espreso.

Ivan Golac
Ivan Golacfoto: Starsport©

Šta možemo očekivati protiv rivala u grupi?

- Mislim šta reći, Engleska i Danska su tu preozbiljne, sa Slovencima će biti rat. Sa Dancima tradicionalno ne igramo dobro, a Englezi su realno i objektivno jaki. Ali ajde da ostavimo da vidimo. Prosto znamo kako smo prolazili na svim takmičenjima, znamo kako je to izgledalo kroz kvalifikacije. Jednostavno ajde da poželimo da bude malo više... Nažalost, ove dve utakmice pokazuju da ne postoji nekakav kontinuitet da bismo mogli da se nadamo nečemu ozbiljnijem i lepšem na Evropskom prvenstvu u toj grupi - zaključio je Golac za Espreso.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.