NEZAPAMĆENO PONIŽENJE ZA LAŽNU REPREZENTACIJU KOSOVA: Da li su Jermeni ovo namerno uradili?
Foto: Twitter.com/printscreen/cestarmenios

hit

NEZAPAMĆENO PONIŽENJE ZA LAŽNU REPREZENTACIJU KOSOVA: Da li su Jermeni ovo namerno uradili?

Poruka je jasna

Objavljeno: 16:44h

Fudbalska reprezentacija Jermenije poražena je od selekcije lažne države Kosovo rezultatom 1:0, a ovaj duel obeležila je i jedna nesvakidašnja situacija. Jermeni su prvo obrnuli, pa zatim i prelepili zastavu lažne države koja je stajala na njihovom dresu.

Jermenija nije priznala "Kosovo", a da li je ovo akt podrške Srbiji ili samo gaf proizvođača sportske opreme, procenite sami.

Selekcija sa Kavkaza je počela meč i tokom intonitranja himni je u krupnom planu moglo da se vidi da je na dresovima bila obrnuta naopako zastava "Kosova". Meč je tako počeo i tako se završilo prvo poluvreme, a selekciju takozvane države je još više razbesneo potez sa početka drugog poluvremena.

Otišle su ekipe na odmor, a onda su Jermeni rešili da prekriju zastavu "Kosova" sa nalepnicom crvene boje, pa je tako na njihovim grudima mogla da se vidi samo zastava Jermenije.

Što se tiče međunarodnih odnosa Jermenija je jedna od zemalja koje ne priznaju nezavisnost "Kosova". Mada je bilo priče o tome tadašnji predsednik Serž Sargsjan je na kraju istakao u aprilu 2011. godine da Jermenija neće priznati takozvanu državu zbog sopstvene situacije sa Nagorno-Karabahom i sporovima sa Azerbejdžanom oko ovog dela teritorije. Takođe je tada istakao da Jermenija neće donositi odluke protivne državnom interesu Srbije.

Zbog ove situacije nastao je haos na društvenim mrežama i internet je "izgoreo", te čitav region, ali i Evropa bruje o ovom potezu Jermena.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/Kurir/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.