"HEROJI" DERBIJA OČI U OČI! Nije moglo bez "peckanja": Apsolutno nepotreban komentar! (VIDEO)
Spajić i Jovanović tokom 172. večitog derbija, Foto: Starsport

odjeci 172. večitog derbija

"HEROJI" DERBIJA OČI U OČI! Nije moglo bez "peckanja": Apsolutno nepotreban komentar! (VIDEO)

Smiruju strasti nakon meča na Marakani

Objavljeno: 22:01h

Bili smo svedoci jednog od najboljih "večitih" derbija poslednjih godina, a ukoliko govorimo o herojima Crvene zvezde i Partizana to su svakako bili Uroš Spajić i Aleksandar Jovanović.

Da nema "zle krvi" među dvojicom rivala pokazalo je njihovo zajedničko gostovanje na televiziji "Arena sport".

Golman Partizana i jedan od najboljih pojedinaca na 172. "večitom" derbiju je izneo svoje utiske sa meča odigranom na stadionu "Rajko Mitić".

- Ja bih razdvojio utakmicu na neka tri dela. Prvo poluvreme, zatim drugo do crvenog kartona Severine i period od u kojem smo igrali sa igračem manje. Zvezda je definitnivno bolje odigrala prvo poluvreme i stvorila više šansi, pogotovo na početku, ali smo mi na kraju iskoristili našu priliku u finišu poluvremena preko Saldanje da izjednačimo pred pauzu. To je bio jako važan momenat za nas - rekao je Jovanović i nastavio.

- Drugo poluvreme smo otvorili dosta dobro, uspeli da povedemo ali su oni zatim izjednačili i mislim da je do crvenog kartona bila neka egal utakmica. Nakon toga, sa igračem manje je jako teško igrati na "Marakani" protiv raspoložene Crvene zvezde, ali na kraju smo uzeli taj bod. Kao što sam rekao nakon utakmice, mi smo imali 2:1 i kako god se to nekome možda ne činilo tako mi smo išli na pobedu. Tako smo i došli na "Marakanu". Nije nam bio plan da igramo u niskom bloku, kao što je to Uroš možda to video na terenu, ali shodno situaciji tako se namestilo - istakao je golman Partizana.

Na konstataciju voditelja da je sve odbranio a samo Urošev udarac nije mogao, Jovanović je u šaljivom tonu dodao:

- Ja sam mu rekao malo pre, pošto se znamo jako dugo, rekao sam da mu se lopta odbila gde treba - rekao je kroz smeh golman Partizana, na šta je Spajić dobacio:

- Bilo bi stvarno mnogo da si i to odbranio - rekao je štoper Crvene zvezde koji je postigao vodeći gol svog tima na meču.

Potom je i Spajić dao svoju analizu utakmice.

Spajić slavi gol sa saigračima
Spajić slavi gol sa saigračimafoto: Starsport©

- Stvorili smo veliki broj šansi, nekako poveli u 40 i nekom minutu i taman kada se stvorila prava euforija na stadionu i sve se činilo idealno, dogodio se taj pad koncentracije koji je nedopustiv na ovom nivou, posebno u derbiju, gde smo mi dopustili sebi da iz našeg poseda primimo gol pred odlazak na poluvreme. Faktički smo bez gol šanse dozvolili da primimo gol i to nas je to uzdrmalo u svlačionici i poremetilo pred drugo poluvreme. Bilo je tu i frustracije zbog silnih promašaja i kao posledica toga bio je slabiji ulazak u drugo poluvreme gde smo prvo umalo kažnjeni, a zatim i kažnjeni ponovo iz tranzicije. To je odvelo utakmicu u neki potpuno drugi smer i na kraju znate šta je bilo. Iz utakmice gde smo bili dominantni došli smo u situaciju da spašavamo živu glavu i u neku nervozu koja je bila evidentna. Nadam se da se to više neće ponavljati.

Vladan Milojević je imao burnu konferenciju za medije, što su Jovanović i Spajić prokomentarisali.

Spajiću je zasmetala jedna izjava iz protivničkog tabora.

- Ćeraćemo se još, daleko od toga da je sve gotovo. Oni su to proslavili, svaka čast, ali ima još mnogo da se igra i mnogo bodova je u opticaju. Ovo što je šef rekao ovo već dugo traje, mislim da nema potrebe za tim i da igrači treba da budu glavni akteri. Takve izjave kao što je ovaj dečko dao, da ne govorim koje, znaće ljudi, da igraju sami protiv svih su apsolutno nepotrebne. Derbi je bio bio odličan. Obe ekipe imaju kvalitet. Niko nije ništa poklonio ni Partizanu ni nama i mislim da srpski fudbal treba da ide u tom pravcu. Da nam je u interesu da imamo i jaku Zvezdu i Partizan. Samo bih to rekao - istakao je Spajić.

Aleksandar Jovanović
Aleksandar Jovanovićfoto: Starsport©

Jovanović se nije složio sa konstatacijom o "proslavi remija".

- Samo jedna stvar u kojoj se ne bih složio sa Urošem je da smo proslavili jedan bod. Partizan ne slavi remi na "Marakani", eto tako da kažem. Cilj Partizana bio je da pobedi, ali eto ostali smo prvi na tabeli i sa bodom i sa te strane smo zadovoljni. A što se tiče izjava i cele atmosfere, ja sam obećao sebi kada sam se vratio u srpski fudbal da ću se držati isključivo svog posla i suzdržavati se od nekih takvih izjava. Za sada mi to uspeva - rekao je Jovanović.

Bonus video:

03:08

Aleksandar Jovanović posle 172. večitog derbija

(Espreso/Arenasport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.