Pomračenje UMA Igora Duljaja na Marakani!
Igor Duljaj, Foto: Starsport©

činjenice

Pomračenje UMA Igora Duljaja na Marakani!

Trener Partizana nema razloga za radost

Objavljeno:

U subotu, devetog marta sa početkom u 17 časova, na programu je 172. Večiti derbi na stadionu "Rajko Mitić" između Crvene zvezde i Partizana.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

Partizan je trenutno lider superligaškog karavana sa jednim bodom više od Zvezde i u derbi ulazi sa jasnim ciljem - da tu i ostane!

Posao im neće biti lak, pošto je Crvena zvezda na svom stadionu daleko opasnija i ofanzivnija. Čini se da na Marakani, pred punim severom, fudbaleri Zvezde "prosto" polete.

Ono što je u glavi sadašnjeg trenera Partizana i bivšeg asa crno-belihIgora Duljaja, jeste i činjenica da nikada nije pobedio Crvenu zvezdu na Marakani. Pre svega kao igrač! Kao trener odigrao je svega jedan Derbi u Ljutice Bogdana i izgubio sa 1:0 - u martu 2023. godine.

Duljaj je u prvi tim Partizana ušao u sezoni 1997/1998, kada je Partizan razbijen na Marakani sa 4:0.

Borbeni vezista se ni kasnije ni proslavio, a pored nekoliko remija, Duljaj je često bio akter poraza Partizana. Kao onog iz 2003. godine gde su crno-beli primili "tri komada" od Zvezde koju je tada predvodio Nikola Žigić.

Te iste godine Duljaj je napustio crno-bele i kao igrač se više nije vraća u Humsku.

Jedini put, kada je Duljaj slavio na našem najvećem stadionu, bilo je u finalu Kupa SRJ (Savezne Republike Jugoslavije), 2001. godine golom Saše Ilića.

Ipak, ovde je reč o prvenstvenim mečevima protiv ljutog rivala u kojima se sadašnji starteg Partizana nikako nije proslavio.

Bonus video:

00:22

171. večiti derbi - delije oterale igrače Crvene zvezde

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.