PREMIRANJE RIVALA, PROBLEMI PARTIZANA, KOŠARKAŠIMA I ZVEZDINOM MEČU... "Mi ne tražimo pažnju već samo poštovanje"
Igor Duljaj se pozdravlja sa navijačima na utakmici Radnika i Partizana u Surdulici, Foto: Starsport©

DULJAJ PRED ŽELEZNIČAR

PREMIRANJE RIVALA, PROBLEMI PARTIZANA, KOŠARKAŠIMA I ZVEZDINOM MEČU... "Mi ne tražimo pažnju već samo poštovanje"

Očekujem istu utakmicu kao u prvom delu, tim je dosta agresivan, grize i mnogo je teško igrati protiv takvih ekipa, rekao je strateg "parnog valjka"

Objavljeno:

Igor Duljaj, trener Partizana izneo je očekivanja pred utakmicu sa Železničarom iz Pančeva u subotu od 18.30 u 23. kolu Superlige Srbije.

- Još jedna teška utakmica za nas, igraćemo na našem stadionu gde su idealni uslovi za igru. Imao sve uslove da prikažemo kvalitetan fudbal. Rukovodstvo kluba je dalo zeleno svetlo za besplatan ulaz i verujem da će biti dosta navijača koji će moći da uživaju u lepoj igri. Oni se bore za goli život, mi imamo motiv da budemo dobri i nastavimo niz ako je moguće. Verujem da će publika imati šta da vidi. Da će se popuniti istok i zapad. Znam da južna tribina neće biti tu, znam da će se jednog dana vratiti i biće nam potrebna njihova podrška. Mi ne tražimo pažnju već samo poštovanje. Ovo mora da bude samo jedna sportska priča i ništa više. Roditelji dovedite decu da gledaju svoje idole, oni će se odužiti na najbolji mogući način - počeo je Duljaj.

Igor Duljaj na utakmici Radnika i Partizana u Surdulici
Igor Duljaj na utakmici Radnika i Partizana u Surdulicifoto: Starsport©

Otkrio je ko će biti na golu.

- Očekujem istu utakmicu kao u prvom delu, tim je dosta agresivan, grize i mnogo je teško igrati protiv takvih ekipa. Marko Jovanović nam je dao dosta informacija, on je do pre neki dan bio u Pančevu, te informacije su dragocene za nas, ali je najbitnije kako ćemo da izgledamo. Golman Aleksandar Jovanović neće biti u protokolu. Stevanović nije u konkurenciji zbog zdravstvenih problema, Jovanović je suspendovan, imamo Krunića i na klupi će biti golman iz kadeta. Golman omladinaca ima problem sa rukom. Krunić ima poverenje, vredno je radio, ima poverenje svih nas i na nama je da mu omogućimo da ima što manje posla na meču - kaže Duljaj.

Miloš Krunić
Miloš Krunićfoto: Starsport©

Dilema je i da li će najbolji igrač Mateus Saldanja biti u sastavu, odnosno da li će čak uspeti da se oporavi i do večitog derbija.

- Derbi je tek sledeće nedelje, Železničar je navažniji, kao da je finale. Saldanja niie trenirao sa ekipom, moguće da će danas odradtiti prvi trening i nadam se da ćemo imati bolju sliku. Rizična je povreda, osetljiva je ta zadnja loža, može da dođe do pucanja. Ako doktor da zeleno svetlo i ako se Saldanja dobro oseća biće u protokolu - rekao je Duljaj.

Mateus Saldanja (desno) na utakmici Partizana i IMT-a kada se povredio
Mateus Saldanja (desno) na utakmici Partizana i IMT-a kada se povrediofoto: Starsport

Dotakao se i povratnika Severine.

- To je jedna pukotina koja se pojavila i brzo je sanirana. Brzo smo svi reagovali, radili smo do kasno u ponoć, a ne do 16.00 časova. Tu je, ekipa ga je prihvatila na najbolji način. Stavio bih tačku na to, biće u konkurenciji za sastav - istakao je Duljaj.

Ksander Severina
Ksander Severinafoto: Starsport©

Dobio je pitanje na priče oko toga se protivnici "parnog valjka" premiraju.

- Ne bih mnogo da komentarišem, verujem da svi koji igraju za svoj klub igraju za sebe. Tako treba da bude, da li neko premira ili ne, to je legitimno pravo. Najvažnije je da svi timovi igraju časno i pošteno - jasan je Duljaj.

Igor Duljaj na utakmici Javora i Partizana u Ivanjici
Igor Duljaj na utakmici Javora i Partizana u Ivanjicifoto: Starsport©

Nemanja Nikolić pozvao je košarkaše u Humsku pošto je nekolicina fudbalera bila u Štark areni i gledala pobedu protiv Anadolu Efesa.

- Sport spaja ljude, to je sasvim prirodno. Mi smo bodrili košarkaški klub, očekujem da će u jednom trenutku oni doći na naš stadion. Znamo da imaju dosta obaveza, putuju na dva dana. To je jedna crno-bela familija, moramo da budemo zajedno i samo tako možemo da budemo jači - poručio je Duljaj.

Detalj sa utakmice Partizana i Anadolu Efesa
Detalj sa utakmice Partizana i Anadolu Efesafoto: Starsport©

Novinare je interesovalo i da li će pratiti meč TSC - Crvena zvezda.

- Ne, sigurno. Nisam demagog. To sam rekao i igračima. Ne interesuje nas šta će se tamo dešavati, gledamo u naše dvorište. Pričam iz srca, samo me interesuje igra protiv Pančeva. Nijedan drugi rezultat, samo mi - zaključio je Duljaj.

Bonus video:

00:25

Igor Duljaj: Niko ne voli i ne poštuje Partizan kao on

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.