Dušan više nije onaj stari...
Dušan Vlahović, Foto: Spada/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Istina

Dušan više nije onaj stari...

Promenio se

Objavljeno:

Bivši sportski direktor Partizana i nekadašnji as crno-belih Ivica Iliev, iskreno je govorio o karijeri srpskog golgetera Dušana Vlahovića.

Vlahović je ponikao u Partizanu iz koga je 2016. godine otišao u Fiorentinu, a put ga je kasnije odveo do Juventusa:

- Vidim ga kao zrelijeg u mnogim aspektima. Nije više dečko kojeg sam poznavao, sada je stvarno odrastao. Preuzima mnogo odgovornosti na terenu, on je lider i takođe je primer za svoje saigrače. Ima crtu šampiona, uvek je imao izuzetnu drskost. Posle izvesnih poteškoća koje je doživeo, sada postaje igrač kakvog smo svi očekivali - rekao je Iliev za "TuttoJuve".

Ivica Iliev
Ivica Ilievfoto: Starsport©

- Dušan je poveo Juventus za ruku, u odličnoj je kondiciji i počeo je da konstantno postiže golove. Zaista sam zadovoljan periodom koji doživljava. Šta se ranije dešavalo? Mislim zbog povreda, ali i zbog promena koje su se desile poslednjih godina u Juventusu nije funkcionisalo. Ekipa više nije puna šampiona, sada su tu samo Dušan i još nekoliko njih. Svestan je da je sada došlo njegovo vreme. Njegov mentalitet je uvek bio veoma jak. Ali jasno je. Ne zavisi samo od njega - rekao je nekadašnji sportski direktor Partizana i nastavio priču:

Dušan Vlahović u dresu Partizana
Dušan Vlahović u dresu Partizanafoto: Saša Pavlić Koky

- Ovde postignutih 15 golova vredi najmanje 20 do 25 sa drugačijim kvalitetom. Da je igrao, na primer, za Inter, možda bi postigao više od Lautara Martineza koji je odličan napadač. U Evropi je lako u prvih 10. od najboljih i malo je onih koji imaju njegove kvalitete. Zaslužuje da bude u renomiranom timu kao što je Juventus, ali jedino razočaranje je što njegovi golovi neće biti iskorišćeni za Skudeto. Inter je i dalje prejak, možda bi sa dva-tri prava pojačanja stvari mogle da se promene - zaključio je Iliev.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/TuttoJuve)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.