SRBIJO, MIRNO SPAVAJ! Selektor "delfina" ne sumnja u BOLJE DANE - otkrio pozadinu priče zbog koje je KRITIKOVAN
Vaterpolisti Srbije, Foto: Pixsell/Sanjin Strukic / Pixel Media / Profimedia

optimističan

SRBIJO, MIRNO SPAVAJ! Selektor "delfina" ne sumnja u BOLJE DANE - otkrio pozadinu priče zbog koje je KRITIKOVAN

Stevanović najavio pohod na medalje

Objavljeno: 14:23h

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je da je nacionalni tim na prethodnim takmičenjima napredovao po pitanju stvaranja igre i tima i istakao da je samo pitanje vremena kada će stići i medalja.

Vaterpolisti Srbije su na Svetskom prvenstvu u Fukuoki osvojili četvrto mesto, na Evropskom prvenstvu u Zagrebu su zaustavljeni u četvrtfinalu i bili sedmi, dok su na šampionatu sveta u Dohi zauzeli šestu poziciju.

- Rezultatski nismo napravili napredak, ali u svim ostalim segmentima stvaranje igre i tima tendencija napretka je evidentna - rekao je selektor Stevanović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Nekoliko puta je zafalilo sreće, ali i iskustva...

- Rezultatski na poslednjim takmičenjima nedostajao je jedan korak ka medaljama. U Fukuoki smo bili četvrti, u Hrvatskoj smo ispali u četvrtfinalu od Mađarske posle peteraca, u Dohi u četvrtfinalu od Hrvatske koja je osvojila Svetsko prvenstvo i vicešampion je Evrope, tako da sam siguran da je pitanje samo vremena kada će se doći do medalja - rekao je Stevanović.

Uroš Stevanović
Uroš Stevanovićfoto: Pixsell/Sanjin Strukic / Pixel Media / Profimedia

On je naveo da može da bude zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala na poslednjem takmičenju, na Svetskom prvenstvu u Dohi, odnosno utakmicama u grupi protiv Japana, Crne Gore i SAD.

- U četvrtfinalu protiv Hrvatske smo se odbranili šest od 16 puta sa igračem manje, golman nam je imao jedini loš dan na Svetskom prvenstvu i promašili smo dva peterca. Sve to zajedno je previše za tako bitnu utakmicu - rekao je Stevanović.

Na pitanje kako rešiti očigledan psihološki problem važne utakmice, Stevanović je rekao da ne postoji ni psihološki problem niti je protivnik svaki put bio bolji.

- Svako od tri prvenstva je zasebna priča - dodao je on.

Radoslav Filipović je u Dohi dobio prednost u odnosu na druge golmane, a selektor je naveo da je zadovoljan njegovim nastupima uprkos tome što su mnogi kritikovalinjegove partije na SP.

- Po broju odbrana je četvrti golman Svetskog prvenstva, a nismo imali nijednog lakog protivnika. Hteo sam i trebalo je da ga zamenim u nekom trenutku četvrtfinala, zbog važnosti utakmice nije bio na svom nivou, ali sada ima jedno takvo iskustvo koje je morao da prođe. Ne postoji drugi način - rekao je on.

Vaterpolisti Srbije
Vaterpolisti Srbijefoto: Jerko Grubisic / imago sportfotodienst / Profimedia

Stevanović je rekao da su igrači "u paklenom ritmu koji nema nikakvog smisla" i dodao da ne zna kako će posle dva velika takmičenja završiti klupsku sezonu i potom početi pripreme za najvažnije takmičenje ove godine - Olimpijske igre u Parizu.

- Okvirni plan postoji, ostali su detalji. Organizovaćemo i turnir u Srbiji od 4. do 7. jula, pred put imaćemo i treninge sa Crnom Gorom... Imaćemo mesec i po dana priprema kao i svi ostali, dovoljno za sve što treba da uradimo - rekao je Stevanović.

Srbija će u grupi na Igrama u Parizu igrati sa Španijom, Mađarskom, Francuskom, Japanom i Australijom.

- Najvažnija utakmica na OI je četvrtfinale, druga grupa je potpuno ujednačena tako da lakšeg protivnika u četvrtfinalu nema, a to pokazuju i rezultati sa prethodnih Olimpijskih igara - zaključio je Uroš Stevanović.

Bonus video:

03:39

Nikola Rađen pratio finalnu utakmicu na Olimpijadi sa decom iz vaterpolo kampa!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.