PETRIĆ JASAN UOČI DUELA SA ZVEZDOM: Bivši trener Partizana ima poruku za svoje igrače!
Gordan Petrić na meču protiv Železničara iz Pančeva, Foto: Starsport

derbi

PETRIĆ JASAN UOČI DUELA SA ZVEZDOM: Bivši trener Partizana ima poruku za svoje igrače!

Oglasio se pred važan duel na Marakani

Objavljeno:

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 16 časova dočekuju Čukarički u derbi meču u okviru 22. kola Superlige Srbije.

Pred duel na Marakani oglasio se novi trener Brđana, Gordan Petrić.

- Meč protiv Crvene zvezde treba da bude rasterećenje za naše igrače, da pokažu šta mogu i da se pridržavaju dogovora koji ćemo imati. Što se tiče punog stadiona, imaju ovi momci već dosta iskustva, između ostalog i ove sezone u evropskim susretima. Ne može to da bude opravdanje, može samo da im bude motiv više - rekao je Petrić i dodao:

Gordan Petrić dok je predvodio Partizan
Gordan Petrić dok je predvodio Partizanfoto: Starsport©

- Otkako sam došao ovde, uvek im tražim da se rasterete, pa će tako biti i pred ovu utakmicu. Ne smeju da budu nervozni, ali moraju da preuzmu odgovornost. I ako pogreše, treba da nastave dalje, da poštuju dogovor koliko god je to moguće.

Zvezda je trenutno drugoplasiranja na tabeli sa 52 boda, dok je Čukarički četvrti sa 35.

- Biće to zanimljiva utakmica za oba tima. Oni su u većem moranju od nas, možda i to bude naša šansa. U prva dva kola smo uzeli ono što smo očekivali i planirali, dobili smo mir. Ponavljam, želim da se igrači sada rasterete i da pokažu ono što mogu.

Petrić smatra da Zvezda drugačije izgleda od povratka Vladana Milojevića na njeu klupu.

Vladan Milojević
Vladan Milojevićfoto: Starsport©

- On je trener koji zna da igra na rezultat, zna kako funkcioniše Crvena zvezda, zna dosta igrača iz naše lige. Treba da uradimo nekoliko domaćih zadataka da bismo se suprotstavili Zvezdi, ali oni su favoriti u svakom trenutku. Sve ćemo saznati na terenu - rekao je Petrić.

Čukarički je kao svoje poslednje pojačanje doveo Milana Pavkova.

Milan Pavkov
Milan Pavkovfoto: FOTO: FK Čukarički

- Pavkov je došao pre nekoliko dana, trenirao je sa ekipom na pripremama u Dubaiju, ali je odigrao tek jednu ili dve prijateljske utakmice. Uverio sam se da je došao spreman, bez viška kilograma, nije se opustio.

Što se tiče novopridošlih Vinisijusa Mela i Koruha Guzmana, situacija je nešto drugačija.

- Koruhu je ootrebno još dve-tri nedelje kako bi došao u top formu, pre svega što se tiče fizike. Videlo se još na pripremama i u meču protiv Železničara da je on napadač koji zna da igra. Takođe, i Guzmanu je potrebno nekih dve-tri nedelje, ali se vidi da zna da čita igru, ostaje mu da nadoknadi ono što smo mi radili na pripremama.

Čukarički je u sredu savladao Partizan u prijateljskom meču rezultatom 1:0.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport

- Bio je to odličan trening. Čak je šef struke Partizana Igor Duljaj kazao da bi voleo da igramo kad god možemo ovakve duele, ne zbog toga što sam ja nekad bio u Partizanu, već da igrači koji ne dobiju minutažu tokom vikenda to nadoknade utorkom ili sredom, kad god je moguće - rekao je Petrić i dodao:

- Upravo su se na toj utakmici igrači opustili, radili ono što tražim od njih, da u datom trenutku prepoznaju šta se dešava na terenu. Bila je zanimljiva trening utakmica, mogli smo dosta dobrih stvari da vidimo. Kad bi se to prenelo na mečeve koji donose bodove, bilo bi sjajno. Ali, opet, lako je to reći. Najteže je igrati jednostavan fudbal, što inače čine najbolji igrači - zaključio je Petrić.

Bonus video:

01:09

PETRIĆ MOLI GROBARE: Nemojte sutra da kritikujete ekipu

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.