PARTIZAN ŽESTOKO OSLABLJEN U SURDULICI: Nižu se loše vesti za crno-bele...
Fudbaleri Partizana, Foto: Starsport©

u najgorem mogućem momentu

PARTIZAN ŽESTOKO OSLABLJEN U SURDULICI: Nižu se loše vesti za crno-bele...

Duljaj poteškoće shvata kao izazov i kaže da to i ekipa mora tako da shvati

Objavljeno: 12:45h

Fudbaleri Partizana igraju u subotu od 13.45 u Surdulici protiv Radnika, a trener crno-belih Igor Duljaj je imao iskreno obraćanje o trenutnoj situaciji u klubu.

On je govorio o Ksanderu Severini koji je napustio Beograd zbog neisplaćenog bonusa, a potom je otkrio da ima i drugih problema pred meč u Surdulici.

- Izuzetno teška utakmica, poslednju smo dobili 3:2, a pre toga izgubili 1:2. Veoma nezgodan protivnik, oni se bore da ostanu elitnom takmičenju. Mi takođe imamo ambicije da ostanemo u vrhu. Problem može da predstavlja izuzetno loš teren u Surdulici. Žao mi je što 2024. godine ponovo moramo da pričamo o lošim terenima. Igrači ne mogu tako da prikažu dopadljiv fudbal koji bi zadovoljni navijače i jednog i drugog tima - rekao je Duljaj.

On je pohvalio rad trenera Radnika Dušana Đorđevića, rekavši da je to odličan trener i veliki gospodin koji je uvek pravio zapažene rezultate i dodao da se vidi njegov pečat u igri Radnika.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

- Važno je kako će moji igrači uspeti da se snađu po teškom terenu. Tražiću od njih da budu maksimalno koncentrisani bez obzira na uslove u Surdulici. Veoma teška utakmica za nas uz sve poteškoće koje imamo. Ali to su izazovi, ne tražimo lakši put, samo ispravan put, sportska priča i sportsko nadmetanje, ništa više od toga - naveo je.

Duljaj je rekao da će utakmicu propustiti Severina, Mateus Saldanja koji je istegnuo zadnju ložu, kao i Nemanja Nikolić zbog četiri žuta kartona.

- Nikolić je u mnogim utakmicama donosio prevagu, izuzetno je važan, kao i Saldanja, koji je najbolji strelac, a tu je i slučaj sa Severinom. Oslabljeni smo što se tiče napada, ali takva je situacija, moramo da prevaziđemo teškoće, nema kuknjave, moramo da ostvarimo povoljan rezultat. Ja jugu Srbije ima dosta naših navijača, mnogi će doći iz Beograda, imamo obavezu da damo sve od sebe da oni koji nam pružaju podršku odu zadovoljni sa stadiona - dodao je on.

Trener crno-belih je rekao da poteškoće shvata kao izazov i da to i ekipa mora tako da shvati.

- Znamo šta hoćemo, treniraju igrači odlično. Nemam primedbu, zajedno su, znaju šta žele, imaju viši cilj i apsolutno moju podršku za sve što rade. Pošteni su, iskreni, pošteno rade i njih kao i mene interesuje samo ispravan put. Čeka nas izuzetno težak protivnik, na veoma nezgodnom terenu. Idemo do kraja, to mi je u prirodi, samo nemoj da mi niko pomaže, molim vas - rekao je Duljaj.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport

- Mene interesuje samo ekipa i Surdulica. Samo tu želim da trošim energiju, na stvari na koje mogu da utičem. Severina će se vratiti - rekao je Duljaj.

On ima tri žuta kartona i u slučaju četvrtog čeka ga suspenzija.

- Dva kartona sam dobio zasluženo, treći neću da komentarišem. Sve je bilo čisto i regularno, nemam primedbe. Imam tri kartona, nemam pritisak zbog toga, veći imaju igrači, a ima ih dosta - rekao je Duljaj.

Partizan je prvi na tabeli sa 53 boda, bodom više od drugoplasirane Crvene zvezde. Radnik je poslednji na tabeli sa 11 bodova.

Bonus video:

03:13

Ivica Kralj Partizan

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.