HOLAND DOŽIVEO PORODIČNU TRAGEDIJU: Navijači ga kritikovali, a istina je JAKO BOLNA
Erling Haland i Pep Gvardiola, Foto: Alan Martin / Actionplus / Profimedia

PEP JE SVE OTKRIO

HOLAND DOŽIVEO PORODIČNU TRAGEDIJU: Navijači ga kritikovali, a istina je JAKO BOLNA

Norvežanin prolazi kroz jako teške momente

Objavljeno:

Erling Holand je zatresao mrežu svakom klubu u Premijer ligi i ispisao nove stranice istorije.

U utorak je kompletirao niz klubova, kojima je postigao gol, u najboljoj fudbalskoj ligi na svetu, jer je Mančester sitiju, pogotkom u 71.minutu meča, doneo pobedu protiv protiv Brenforda.

Siti se ovom pobedom, približio Liverpulu, koji ima samo jedan bod više i drži prvu poziciju, u odnosu na drugoplasirani Mančester siti.

Erling Haland je odigrao 28 mečeva u svim takmičenjima, mrežu protivnika je zatresao čak 22 puta.

Kada je Premijier liga u pitanju, postigao je 17 golova i imao pet asistencija.

Erling Holand, Erling Haland
foto: EPA/DANIEL HAMBURY

Haland ne postiže golove kao prošle sezone, bez obzira na impresivnu brojku koju ima ove, te je zbog toga na meti kritika od strane navijača, na društevnim mrežama. Pep Gvardiola nije mogao da ostane imun na to, te se izjasnio povodom situacije.

- Dobro je da je šutirao devet puta, a u narednoj utakmici opet će dati gol. Ne mogu da se ljutim na njega. Bio sam fudbaler i postigao 11 golova u karijeri koja je trajala 11 godina, znači u proseku gol po sezoni. Jesam li na osnovu toga pravi čovek da kritikujem i savetujem napadače? Ne krivim ga, to je normalno u fudbalu. Igrači su ljudska bića - rekao je Gvardiola posle utakmice sa Čelsijem, kada se Haland žestoko ispromašivao - rekao je Gvardiola.

Gvardiola je u zaštitu Erlinga Halanda stao i posle pobede nad Brenfordom.

- Ovo je za Erlinga bila neverovatno teška sedmica. Umrla mu je baka i mnogo je patio zbog toga. Za njegovu tragediju sam saznao kasnije jer nije hteo da mi kaže. Pozvao sam ga da popričamo kako se oseća. I njegovog oca koji je ostao bez majke - rekao je Pep i dodao:

- Veliki golgeteri uvek će davati golove. Čak i ako neko vreme poste, vratiće se jednako efikasni kao pre. Ne kritikujte ih, nikada, ali baš nikada jer će vam začepiti usta. Pre ili kasnije će opet pogoditi mrežu, kao što je Erling i uradio na utakmici protiv Brentforda. Baš njegov gol nam je bio potreban. Oni koji ga kritikuju verovatno ne znaju da je propustio dva meseca treninga zbog teške povrede i da je iza njega užasna nedelja. Sve to teško pada čoveku. On nije u najboljem stanju, ali kada sve uzmemo u obzir, to je i normalno - zaključio je Gvardiola.

Bonus video:

00:43

NESTVARNA ZVEZDA DEMOLIRALA FJORENTINU ZA POLUVREME: Marakana videla ATOMSKI FUDBAL crveno-belih, Delije u potpunom TRANSU

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.