SUDIJSKI EKSPERT UZBURKAO DUHOVE NAKON POBEDA VEČITIH u Superligi Srbije!
171. Večiti derbi, Foto: Starsport©

sporni detalji

SUDIJSKI EKSPERT UZBURKAO DUHOVE NAKON POBEDA VEČITIH u Superligi Srbije!

Sve je objasnio

Objavljeno: 22:13h

Utakmice u kojima su akteri Crvena zvezda ili Partizan izazivaju veliku pažnju i dižu buru u srpskoj fudbalskoj javnosti.

Minulog vikenda prvo su crveno-beli slavili na gostovanju Novom Pazaru sa 3:0, a zatim su crno-beli na svom terenu "petardirali" IMT sa 5:2.

Naizgled lake i ubedljive pobede. Ali, ponovo se u javnosti podiglo dosta bure oko nekih sudijskih odluka.

Zdravko Jokić
Zdravko Jokićfoto: Starsport©

Po običaju gost TV Arena sport bio je sudijski analitičar Zdravko Jokić. Jokić je prvo analizirao penal dosuđen za Crvenu zvezdu od strane sudije Danila Nikolića, zbog koga se saopštenjem oglasio i klub iz Novog Pazara.

- Iz njegove pozicije teško je videti šta se dešavalo, noga ide prema glavi igrača Zvezde, ali iz ovog ugla vidimo da nije bilo kontakta i igrač Pazara je izbio loptu. Iz ovog ugla nema prekršaja - rekao je Jokić.

Jokić se potom prebacio na utakmicu odigranu na stadionu u "Humskoj". Glavni arbitar meča Andrija Stojanović nije dosudio penal za crno-bele, ali je nakon poziva iz VAR sobe pogledao snimak i preinačio odluku. Po Jokiću, ta odluka je ispravna, ali ne i odluka da isključi fudbalera Vladimira Radočaja, koji je u kratkom vremenskom periodu dobio dva žuta, samim tim i crveni karton.

- Ovde vidimo da mu je desna ruka odručena, možda je on hteo u klizeći start, ruka je odručena, štiti prostor, dobra odluka sudije. Ali je napravio grešku kada je dao žuti karton Vladiiru Radočaju, te nije bilo osnove da IMT završi meč sa igračem manje - istakao je Jokić.

Bonus video:

01:23

UEFA DOBILA OZBILJNU KONKURENCIJU! Stručnjak o narušavanju suštine: Klubovi sa tradicijom neće moći da igraju vrhunski fudbal!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.