"SVI TI MOMCI BI OSTALI ŽIVI DA SI ZATRESAO MREŽU..." Legendarni Šekularac i promašen zicer uoči tragedije (VIDEO)
Dragoslav Šekularac, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

"Eto šta ti je život"

"SVI TI MOMCI BI OSTALI ŽIVI DA SI ZATRESAO MREŽU..." Legendarni Šekularac i promašen zicer uoči tragedije (VIDEO)

Danas u kući nemam svoju fotografiju, ali čuvam uokvirenu sliku ekipe koja je nestala tog 6. februara u Minhenu. Tuga, pričao je svojevremeno legendarni fudbaler Crvene zvezde

Objavljeno: 00:06h
Veljko Petrović

Na današnji dan pre 66 godina dogodila se Minhenska tragedija i verovatno najtužniji dan u istoriji Mančester junajteda.

Možda je i najviše tužan bio legendarni Dragoslav Šekularac koji je imao zajednički dogovor sa Tomijem Tejlorom, tadašnjim napadačem velikana.

- Ne, ne mogu da verujem. Rastao sam se sa fudbalerima Junajteda jutros rano i ispratio Tejlora do hotelske sobe. Za vreme utakmice nas dvojica smo se posebno sprijateljili. Pozvao me je u goste. A ja sam mu predložio nešto drugo. Da, posle Svetskog prvenstva, prvo dođe on kod mene. Da zajedno odemo na more, a posle za Englesku. Bio je pristao - rekao je Šekularac svojevremeno.

Dragoslav Šekularac (levo) u dresu Crvene zvezde
Dragoslav Šekularac (levo) u dresu Crvene zvezdefoto: FK Crvena zvezda / Arhiva

U prvoj utakmici su "crveni đavoli" pobedili 2:1, a onda u vodili 3:0 u Beogradu, ali je Crvena zvezda izjednačila na 3:3.

Ipak, ostaće zapamćena izjava čuvenog Šekija kada je pred kraj meča promašio zicer i velikan sa Old Traforda slavio je sa ukupnih 5:4.

Nije bilo gola u gostima što znači da bi ekspedicija najvećeg engleskog kluba morala da sačeka povratak kući ili bi usledila majstorica na neutralnom terenu.

- Ma, ko zna koliko puta sam sebi rekao: E, Šeki, što nisi bio bolji golgeter, svi ti momci bi ostali živi da si zatresao mrežu. Zbog te generacije celog života beskrajno poštujem Mančester junajted i danas u kući nemam svoju fotografiju, ali čuvam uokvirenu sliku ekipe koja je nestala tog 6. februara u Minhenu. Tuga... Eto šta ti je život - pričao je svojevremeno Šekularac za Novosti.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:45

STRAVIČNA AVIONSKA NESREĆA: Pilota izvlačili iz olupine, a onda je na njega naleteo voz

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.