MILOJEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Trener Zvezde OTKRIO šta je zatekao posle Baraka Bahara!
Vladan Milojević, Foto: Starsport©

transparentno

MILOJEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Trener Zvezde OTKRIO šta je zatekao posle Baraka Bahara!

Vratio se na "mesto uspeha"

Objavljeno: 12:43h

Fudbaleri Crvene zvezde su okončali zimske pripreme na Kipru i vraćaju se u Beograd zadovoljni usled maksimalnog učinka od šest pobeda.

Šef stručnog štaba crveno-belih Vladan Milojević je rezimirao sve ono što je urađeno u prethodnih 18 dana koliko je ekipa boravila na Kipru, ali i otkrio kakvu situaciju je zatekao kada se vratio.

- Zadovoljan sam jer smo odradili sve ono što smo planirali. Akcenat je bio na taktici i fizičkoj spremi, a opet smo želeli i što bolje da se upoznamo sa igračima i njihovih sposobnostima. Sve je prošlo u najboljem redu. Vreme nas je poslužilo, tereni su savršeni, hotel fantastičan. Igrači su davali sve od sebe, iako pripreme nisu lake, a ujedno su se upoznali i sa načinom rada i zahtevima mene i čitavog stručnog štaba - počeo je Milojević.

Bile su naporne ove pripreme, jer je iza Zvezdinih igrača 18 treninga koji su neretko trajali i duže od 90 minuta.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezdefoto: Starsport©

- Naporno je kada se sve to skupi, jer smo svaki dan trenirali i igrali utakmice pod umorom. Što se rezultata tiče, lično sam se fokusirao na to da upoznam igrače, njihove alternative pozicije... Bili smo u okrnjenom sastavu usled nedostataka reprezentativaca, ali i povreda. Bukari je došao nedavno, a očekujem i ostale ubrzo.

Milojevićeva želja za ovaj prelazni rok bila je da se smanji igrački kadar.

- Fokus na ovom prelaznom roku je bio taj da smanjimo broj igrača, jer je zaista roster bio veliki. Jesenas je bila i Liga šampiona koja je veoma naporna. Sada želimo da napravimo dobar tim gde svaki igrač može da očekuje šansu, ukoliko se izbori.

Mnogo talenata ima u prvom timu Zvezde.

- Imamo dosta talentovanih i mladih igrača. Dobili su šansu na utakmicama, ali su i trenirali sa iskusnim igračima, što mislim da je za njih najveći benefit i tu na praktičnom delu mogu da nauče i vide kako treba. Davali su sve od sebe, trudili se. Možemo da računamo na njih i drago mi je što sam ih dobro upoznao. Jedno je kada igrača gledate, a drugo je kada ga trenirate i možete da vidite njegov karakter i ponašanje. Mislim da je lepa budućnost pred njima.

Posle svakog treninga je Milojević ostajao i dodatno radio sa mladim igračima.

Vladan Milojević
Vladan Milojevićfoto: Starsport©

- Svako dobije šansu koju treba da iskoristi. Verujem u mlade igrače, i znam dobro kako im je, jer sam i ja kao fudbaler i trener prošao Zvezdinu školu. Znam koliko im znači što su u prvom timu. Nije mi teško da ostanemo posle treninga i da kroz zabavne igrice radimo na tehničkim elementima koje treba da usavrše. Moj stručni štab voli da radi i trenira, tako da će to uvek biti praksa, da se posle treninga ostajemo sa mladim igračima.

Ključ je bio da se igračima vrati samopouzdanje.

- Kad sam došao zaista su bili "ubijeni", i falilo im je samopouzdanja. Igranje u Zvezdi je pritisak i odgovornost, a često to stranci ne razumeju. Kada dođete u veliki klub, očekuje se da to bude sad i odmah. To je teško u fudbalu, jer je nephodno vreme. Ipak, u modernom fudbalu - nema vremena. Pokušavali smo da kroz priču to rešavamo. Svi oni su kvalitetni igrači koji su sa razlogom došli u Zvezdu. Treba im vratiti samopouzdanje. Ako igrač to nema, nije u stanju da pruži maksimum. To se stvara korektnim odnosom i poverenjem između trenera i igrača, ali i napornim radom.

Zvezda je upisala šest pobeda i postigla 15 golova na pripremama.

- Slabo pratim statistiku. Iskreno i ne volim je nešto. Meni je svaki naredni trening izazov, a zadovoljan sam iskorakom koji smo pokazali na prijateljskim utakmicama. Nije bilo lako, jer igrači treba da se priviknu na naše zahteve i mehanizme. Sigurno može bolje i biće vremena da sve probamo. Problem mi pravi dolazak novih igrača i sada moramo da se vratimo na početak. Optimista sam, nadam se da ćemo sve to dovesti do zavidnog nivoa.

Zvezda prolećni deo sezone startuje 10. februara utakmicom sa Voždovcem.

- Superliga je svake godine sve bolja. Igrali smo protiv Spartaka i Mladosti koje su dve kvalitetne ekipe sa dobrim trenerima i takmičarski su nastrojeni. Pored njih, imamo u Srbiji još ekipa koje se bore za Evropu i dosta njih je učestvovalo u grupnim fazama kvalitetnih takmičenja, što je decenijama bilo nezamislivo. Povećanje budžeta tih ekipa dovodi do dobrih stvari. Optimista sam i mislim da će biti izuzetno proleće.

Predan rad se nastavlja u Beogradu.

- Nećemo ništa menjati u radu, već ćemo nastaviti u ovom intenzitetu. Igrači su navikli na to. Što se tiče igrača koji treba da dođu, nadam se da će što pre, ali znam da im znači reprezentacija i žele da postignu uspehe i tamo. Điga treba da dođe već u subotu, a očekujemo posle i Krasoa i Hvanga.

Fudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezdefoto: Starsport©/Dimitrije Vasiljević

Poziva Milojević da navijači na proleće nastave da budu Zvezdin 12. igrač.

- Nisam neko ko daje obećanja. Mogu da kažem navijačima, našim Delijama, ali i ljubiteljima Zvezde da nas bodre, jer igračima treba podrška. Navijači znaju kako se to radi i treba samo tako da nastave, a mi ćemo da radimo naš deo posla. Pričao sam sa igračima, ideja mi je bila da im približim za kakav klub igraju i kakve vrednosti su ovde. U Zvezdi igrate za navijače i mora da se pruži maksimum. Mora i da se trenira dobro. Mi ćemo biti prizemni kao i do sad, a na terenu ćemo probati da damo sve od sebe.

Za kraj je ocenio pripreme.

- Zadovoljan sam odnosom igračima i svim što smo uradili. Uslovi su bili fantastični. Hotel je visokog kvaliteta, oporavak, ishrana, sve što nam je obezbeđeno za pripreme, zaista odlično. Pored hotela smo imali i dva terena sa hibridnom travom. Padala je kiša često, ali nijedan trening nije prekinut zbog vremena. Imali smo i teretanu koja je u hotelu i pored terena. Smatram i da smo imali dobre protivnike za uslove koji su na Kipru, osim ove poslednje utakmice koju ne bih da komentarišem. Sve što smo planirali smo i uradili - zaključio je Milojević.

Bonus video:

00:15

Delije napravile fantastičnu koreografiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.