VAZURA PECNUO TERZIĆA: Siguran sam da se smejao tome što je rekao nakon što su se ugasile kamere!
Miloš Vazura, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

večiti rivali

VAZURA PECNUO TERZIĆA: Siguran sam da se smejao tome što je rekao nakon što su se ugasile kamere!

Zanimljivo obraćanje generalnog direktora Partizana

Objavljeno: 22:15h

Fudbaleri Partizana trenutno se na Kipru pripremaju za nastavak sezone u Superligi Srbije.

Sa ekipom se na rajskom ostrvu nalazi i generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

On je u razgovoru za "Soccersportal" govorio o mnogim zanimljivim stvarima.

Za početak je govorio o svojem odnosu sa trenerom Igorem Duljajem.

Miloš Vazura i Igor Duljaj
Miloš Vazura i Igor Duljajfoto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

- Apsolutno sa svima. Imam lično sjajan odnos. Sa nekima sam postao i prijatelj van fudbala. Sa Duljajem sam sarađivao i pre nego što je postao trener prvog tima. Negde smo znali da će u nekom momentu on biti šef stručnog štaba prvog tima. To je neka ideja da prvi trener napravi pod navodnicima sledećeg trenera. Kao što je Duljaj bio sa Stanojevićem. Mislim da je to dobra odluka ili način rada - rekao je on i dodao:

- Mislim da se taj odnos nije promenio. I privatno i službeno nemamo nijedan problem. Dobri smo. Pitajte i njega. Ali verujem da je isti odgovor. Koliko god je imao neke ideje za koje je možda mislio da ne možemo da ih dovedemo. Uostalom za Goha je bila cena 2,5 miliona evra kada smo počeli priču u julu prošle godine. Bio sam na odmoru kada me je on zvao i rekao za tog igrača. Rekao sam da nemamo 2,5 miliona, a onda smo počeli od novembra ponovo da radimo na tome. Pomogao je Boske Damjanović da spustimo na 1,2 miliona i da to podelimo u rate. Tu su i bonusi, koje ja lično volim jer su vezani za rezultate Partizan ai Evropu. Ako igramo evropska takmičenja onda je i novac tu. Slično smo pričali i za Saldanju. Delovalo je nemoguće jer je bio na pozajmici u jednom klubu, ugovorom bio vezan za drugi. To su sve stvari koje javnost ne zna, a kada smo počeli da radimo transfer delovalo je nemoguće. Nikada pre nismo imali situaciju kao sa Brazilcem. Nefči nije želeo da raskine pozajmicu, još je imao mogućnost da ga otkupi. Na kraju smo sve četiri strane, igrača, menadžera, oba kluba uspeli da dogovorimo. Mnogo je olakšao i Saldanja kao i njegovi menadžeri. Svi su sada videli da je pravi potez. Nije bilo lako ni pregovarati sa Kipranima oko Jovanovića.

Najvatreniji navijači Partizana i dalje bojkotuju dolazak na utakmice u Humskoj 1, a evo šta Vazura kaže o tome.

Prazan jug na stadionu Partizana
Prazan jug na stadionu Partizanafoto: Espreso/Andrej Kosić

- Mi kao uprava se ne mešamo u neke njihove stavove. Ja bih voleo da se vrate. Znače i igračima. Ne mogu da utičem na njihove odluke?

On ne oseća krivicu zbog takve odluke Grobara.

- Ne. Apsolutno. Odnos prema navijačima je bio normalan. Oni su odlučili i napravili svoj plan kako će dalje. Mi ne možemo da utičemo na to. To su normalni odnosi. Oni su dolazili ranije na sastanke, dogovarali smo se oko utakmica i svega. Nadam se da će ponovo biti tako.

Najavljuje i još bolju saradnju sa Šahtjarom iz Donjecka.

- Sigurno. Zahvaljujući Igoru Duljaju i odnosu koji on ima sa tim klubom i ljudima koji rade u Šahtjoru. To je on doneo sa sobom u klub. I uspeo je da mu ti ljudi, koji su mu prijatelji, pomognu u nekom delu. Svakako ta pomoć nije odlučujuća kada Igor ili Ivica Kralj donose odluke. Oni to rade samostalno bez mešanja. Ono što je moj deo posla je kada jednog dana dođe do toga da Šahtjor želi nekog našeg igrača…. Znamo da je to veliki evropki klub, koji raspolaže sa ogromnim novcem. Naravno, srećan sam što Šahtjor ima ovakvu saradnju sa nama. Upravo smo dobili od njih Denila Kastlja na pozajmicu, kojeg je Duljaj hteo. Sigurno je on glavni zaslužan za to što imamo takve odnose.

Pred poslednji derbi bilo je otrovnih strelica sa druge strane brda. Nekako se izdvojila ona Marka Stamenića da „Partizan ima pomoć sudija“?

Marko Stamenić
Marko Stamenićfoto: FK Crvena zvezda

- To su… Ne bih da komentarišem igrače rivala, to su mladi momci. Skoro sam, doduše, čuo da je i generalni direktor Crvene zvezde (Zvezdan Terzić, prim. aut). Ne znam da li je njemu smešno kada se ugase kamere posle toga. Verovatno jeste. Istinu znamo i on i ja, a i svi koji se bave sportom u Srbiji. Partizan nema nikakvu pomoć sudija. Mi se ne bavimo time. Siguran sam da se on smejao i da ga je nekoliko prijatelja zvalo posle toga… Ma i smešno je komentarisati te stvari. I zabranjeno. Podsetiću da je naš sportsi direktor Ivica Kralj bio kažnjen nekoliko meseci zbog toga. Očekujem da FSS sada kazni i generalnog direktora Zvezde zbog komentarisanja suđenja. Verujem da će FSS to da uradi.

O svom odnosu sa Terzićem, rekao je sledeće:

Zvezdan Terzić
Zvezdan Terzićfoto: Starsport©

- Naravno. Čujemo se pred derbije i dogovaramo uslove van terena, u smislu svega što prati jedan derbi. Normalan je naš odnos, odnosno baš poslovan.

Kako komentarišete ove izjave od strane iste adrese da Crvenoj zvezdi Partizan nije konkurencija, već da su to TOP evropski klubovi?

- Dokazujemo na terenu to, a ne komentarišemo ovako. Svako ko potcenjuje nekoga to nije dobro. To se ne radi i nije istina. I uvek kada se tako krene dokaže se suprotno. Videlo se to u derbiju, pobedili smo i to je najbolji dokaz. Ne verujem da će tako pričati pred sledeći derbi.

Nedavno je Partizan napustio supertalentovani Matija Popović i to kao slobodan igrač nakon što nije uspeo da se dogovori sa crno-belima.

Matija Popović
Matija Popovićfoto: Printscreen/Youtube/KarimCompsHD

- Očekivao sam to, nažalost. Postoje takvi… Nerealni zahtevi. Vidim da je završio u Monci. Stigao mi je mejl da potpisuje za njih. Ne želim mu ništa loše, već obrnuto. Čovek je pregovarao nije želeo da spusti. Mi smo u klubu te stvari ne dozvoljavamo. On sada ide svojim putem, mi svojim. Bude nekih 10 odsto roditelja takvo. Video sam se sa njim jednom i odmah sam znao koji će odgovor biti. Pokušao je i njegov menadžer tu da posreduje nešto. To su, kažem, uslovi na koje Partizan ne može i ne želi da pristane. To ne bi bilo dobro za klub koji treba da živi još mnogo posle svih nas. Šta treba, da posle dođe svaki roditelj ili menadžer i da nam traži isto? Dok sam ja ovde, to se neće dogoditi.Niko nije iznad kluba. Može da bude i najveći talenat na svetu nije veći od Partizana!

Bonus video:

00:35

SRDAČAN DOČEK ZA LITVANCE: Vazura uručio poklone i na srpskom ćaskao sa generalnim direktorom RFS-a! VIDEO

(Espreso/Soccersportal/Preneo: A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.