ĐANLUKA DI MARCIO PRENOSI: Nemanja Matić ide u giganta evropskog fudbala, ništa od Bešiktaša!
Nemanja Matić prelazi u Lion?, Foto: Jonathan Moscrop / Zuma Press / Profimedia

transfer u najavi

ĐANLUKA DI MARCIO PRENOSI: Nemanja Matić ide u giganta evropskog fudbala, ništa od Bešiktaša!

Nemanja Matić pred potpisom za giganta evropskog fudbala

Objavljeno: 13:52h

Da će napustiti Ren dalo se naslutiti još početkom prelaznog roka, ali se sve vreme postavljalo pitanje gde bi Nemanja Matić mogao da nastavi karijeru. Đanluka di Marcio tvrdi da zna odgovor. Prema saznanju italijanskog transfer gurua, srpski vezista pred potpisom je za Lion.

Matić je tokom jučerašnjeg dana bio vrlo blizu Bešiktaša, nadali su se u istanbulskom klubu da će do kraja dana postići konačan dogovor sa 35-godišnjim Srbinom. I Di Marcio piše da su bili nadomak dogovora, ali da se Lion vratio u priču i sklopio dvoipogodišnju saradnju sa nekadašnjim vezistom Mančester Junajteda i Čelsija.

Nemanja Matić pred transferom u Lion
Nemanja Matić pred transferom u Lionfoto: Baptiste Autissier / Panoramic / Profimedia

Vratio se, jer Lion je interesovanje za Matića pokazao još pred početak prelaznog roka, kada je u francuskim medijima pojavila informacija o nezadovoljstvu bivšeg srpskog reprenzentativca u Bretanji.

U međuvremenu su se javili još Fulam, Milan i Bešiktaš, ali je na kraju pobedu odneo Olimpik, iako je Ren istakao da ne želi da pojačava rivala. Lion će Matiću biti osmi inostrani klub, a prethodno je nastupao za Košice, Čelsi, Vitese, Benfiku, Mančester Junajted, Romu i Ren.

Luka di Marcio prenosi da Nemanja Matić prelazi u Lion
Luka di Marcio prenosi da Nemanja Matić prelazi u Lionfoto: LOU BENOIST / AFP / Profimedia

Crno-crveni su mu zamenu svakako doveli pošto su početkom nedelje zvanično predstavili Azora Matusivu za čije su usluge platili Remsu 15.500.000 evra.

Matića u Lionu očekuje borba za opstanak, Lion je posle 18 mečeva na 16. mestu koje vodi u doigravanje, mada je tokom januarskog prelaznog roka bio jedan od aktivnijih klubova na tržištu i do sada već potrošio 35.000.000 evra na dolaske Malika Fofane, Gifta Orbana, Adrijelsona i Lukasa Perija.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso/Mozzartsport/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.