PREMINUO LEGENDARNI FUDBALER!
Foto: Profimedia

crne vesti

PREMINUO LEGENDARNI FUDBALER!

Bio je ključni deo tima koji je 1970. godine osvojio FA kup, a naredne sezone je osvojo prvi Čelsijev evropski trofej

Objavljeno:

Tužne vesti dolaze iz Engleske gde je u 78. godini preminio nekadašnji legendarni fudbaler Tomi Boldvin. Nastupajući kao vezista i napadač ponikao je u Arsenalu, ali je 1966. godine prešao u redove Čelsija gde je za osam godina stekao kultni status.

Stigao je kao deo razmene u kojoj je Džordž Grejem otišao na "Hajberi", a na 239 mečeva postigao je 92 gola za "plavce", Bio je ključni deo tima koji je 1970. godine osvojio FA kup, a naredne sezone je osvojo prvi Čelsijev evropski trofej.

Emirejts stadion, Arsenal, FK Arsenal
foto: EPA/Andy Rain

Tada je Čelsi prvo pobedio Aris, zatim CSKA iz Sofije, pa Klub Briž pre nego što su u polufinalu Kupa pobednika kupova savladali Mančester siti u dvomeču. U finalu su bili bolji od Real Madrida. U prvom meču finala Boldvin je ušao sa klupe, a u drugom je bio starter.

Po odlasku iz Čelsija kratko se zadržao u Milvolu i Mančester junajtedu, zatim je otišao za Ameriku gde je nastupao za Sijetl Saunderse i završio je karijeru u Brentfordu. Tokom igračkih dana zvali su ga "Sunđer" zbog neverovatnog prijema lopte.

Bonus video:

01:03

ČESTO KAŽEMO UMRO JE OD INFARKTA, A ZAPRAVO JE NEŠTO DRUGO U PITANJU! Doktor savetuje: Jednom godišnje, sat vremena radite OVO

(Espreso/Mondo/N.L./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.