SAMARDŽIĆ U ZAČARANOM KRUGU, PONOVO MU "VISI" TRASFER! Napoli, Juventus, Brajton - iz Udinezea kažu: Samo polako...
Lazar Samardžić, Foto: Starsport©

o čemu se ovde radi?

SAMARDŽIĆ U ZAČARANOM KRUGU, PONOVO MU "VISI" TRASFER! Napoli, Juventus, Brajton - iz Udinezea kažu: Samo polako...

Činilo se da je sve gotovo...

Objavljeno: 19:23h

Italija ne prestaje da bruji o srpskom fudbaleru Lazaru Samardžiću. Od toga da je dogovoren njegov transfer u Napoli, preko paralelnih pregovora sa Juventusom, više ni čelnicima Udinezea, njegovog trenutnog kluba više ništa nije jasno.

Direktor Udinezea Federiko Balcareti rekao je da je situacija zbunjujuća, da ima zainteresovanih klubova, ali da igrač mora da bude koncentrisan na svoje obaveze.

- Prioritet Udinezea je da momak ostane miran koliko je moguće i da ga zaštiti od glasina. Želimo da ovde bude koncentrisan 100 odsto. Tu je i paralelni proces za klub. Kao što smo letos rekli, ima velikog interesovanja za fudbalera, pošto je pokazao talenat i prirodno je da budu zainteresovani - rekao je Balcareti, preneli su italijanski mediji.

Lazar Samardžić, desno
Lazar Samardžić, desnofoto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Očekuje se da će 21-godišnji Samardžić u januarskom prelaznom roku napustiti Udineze za najmanje 25 miliona evra.

U medijima su se pojavili navodi da je Napoli postigao dogovor sa Udinezeom, ali da je u isto vreme Juventus direktno kontaktirao oca fudbalera da se dogovore oko ličnih uslova.

- Moram da kažem da ništa nije neminovno. Želimo da se koncentriše na pripremu za utakmicu ovog vikenda. Takva je situacija u ovom trenutku. Postoji interesovanje, svi klubovi koji su pomenuti u medijima su nas konktaktirali u vezi sa informacijama o fudbaleru, ali ništa nije neminovno - naveo je direktor Udinezea.

- Imamo mnogo igrača koji su isto tako jaki i privlačni drugim klubovima i naš posao je da osiguramo da budemo spremni za sve što se desi - dodao je on.

Sport Medijaset preneo je da i Brajton prati Samardžića, ali je Sportitalija preneo da se radi samo maglovitom interesu, a ne konkretnom.

Lazar Samardžić
Lazar Samardžićfoto: Franco Romano/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Samardžić je u letnjem prelaznom roku bio na korak od prelaska u Inter, ali je transfer propao jer nije uspeo da se dogovori o ličnim uslovima i provizijama.

Samardžić je rođen u Berlinu, omladinsku karijeru proveo je u Nemačkoj i Herti, u kojoj je počeo profesionalnu karijeru. U sezoni 2020/2021 igrao je za Lajpcig odakle je prešao u Udineze, za koji je odigrao 80 utakmica i postigao devet golova.

Igrao je za mladu reprezentaciju Nemačke, a prošle godine debitovao je za A reprezentaciju Srbije i odigrao pet utakmica.

Bonus video:

01:39

NE VIDIM ISKRENU EMOCIJU, KORISTE FUDBAL KAO IGRAČKU Emirati poslali ponudu koja se ne odbija: Ovoj cifri ne možete reći ne

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.