Grof: Bilo nam je mnogo teško, neki igrači se nisu pridržavali dogovora!
Foto: Printscreen/Youtube/BalkanSportsNews

Jasan kao uvek

Grof: Bilo nam je mnogo teško, neki igrači se nisu pridržavali dogovora!

"Govorio sam i pre utakmice da Vojvodina ima dobru ekipu i da može da igra sa svakim u našoj ligi", istakao je Božović
Objavljeno: 21:34h

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da su njegovi fudbaleri imali problema sa odbranom Vojvodine u prvom poluvremenu zbog loše saradnje.

- Govorio sam i pre utakmice da Vojvodina ima dobru ekipu i da može da igra sa svakim u našoj ligi. Bilo nam je mnogo teško da napravimo nešto u prvom poluvremenu, jer se Vojvodina znalački branila. A i kada smo uspevali da probijemo, nismo imali završnicu. Ričmond Boaći je bio sam u šesnaestercu, ali igrači sa bokova se nisu pridržavali dogovora - rekao je Božović za televiziju Arena.

Naveo je i da je njegova ekipa danas kaznila Vojvodinu za brojne promašaje i naveo da njegovi fudbaleri moraju da izdrže pritisak ako žele da budu šampioni. - Vojvodina se znalački branila i imala izvanredne šanse. Mi smo napadali, ali nismo uspevali da probijemo i kvalitetno da završavamo. U drugom poluvremenu je Vojvodina ponovo imala dve vrlo izgledne prilike, ali nije povela. Na kraju krajeva, tako je u sportu, ako ne iskoristiš prilike, stiže kazna - rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je pobedila Vojvodinu sa 2:0 u 33. kolu Super lige i tako se vratila na prvo mesto na tabeli sa 46 bodova, koliko i drugoplasirani Partizan.

Božovićeva ekipa je drugo kolo zaredom svoju utakmicu igrala posle Partizanove, što stvara dodatan pritisak pobede.

- Ima i Partizan taj pritisak, pa izdržava. Moramo da se nosimo s tim ako mislimo da budemo prvi - rekao je Božović.

foto: Filip Plavčić

Crveno-beli su poveli iz penala u 82. minutu golom Gelora Kange, a Vojvodina je od 70. imala igrača manje posle isključenja Nikole Antića.

Trener Vojvodine Radoslav Batak ocenio je da je penal prestrogo dosudjen, a da je crveni karton dodeljen "iz nepoznatog razloga". - Mislim da je utakmica bila prava prvenstvena. Igrali smo taktički dobro i sve je bilo odlično do 68. minuta. Prvo poluvreme smo imali dve-tri zrele prilike i bilo bi drugačije da smo tu dali gol. Zvezda je imala imperativ pobede, krenula bi još agresivnije i bilo bi prostora za kontranapade. Crveni karton nije zaslužen. Antić je posle te neke lopte krenuo ka svom golu i sudija mu je iz nepoznatog razloga dao crveni karton - rekao je Batak. On je upitan da li je imao nameru da povuče ekipu sa terena pošto je arbitar Srdjan Obradović dosudio penal za Zvezdu, na šta je odrično odgovorio.

- Naprotiv, vraćao sam igrače na teren. Nikad nisam napuštao bojno polje, niti ću. Mislim da je penal prestrogo dosudjen. Verovatno su igrači bili nezadovoljni, oni su bili na terenu i videli šta se dešavalo. Ja sam iskoristio taj momenat da dam instrukcije svojim igračima - kazao je Batak. Zvezda će u sledećem kolu gostovati Voždovcu, dok će Vojvodina dočekati Mladost.

Zvezda je pobedila golovima u 80. minutu iz penala i u 90, dok je Vojvodina od 70. minuta igrala sa desetoricom igrača, jer je Nikola Antić dobio crveni karton.

BONUS VIDEO: Zvezdaši aplauzom pozdravljaju povređenog Hečera

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.