PANATINAIKOS SVO POVERENJE DAO TURCIMA: Mogu li oni da vrate posrnulog velikana na vrh!
Terim će pokušati da vrati Panatinaikos na vrh, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

verovanja

PANATINAIKOS SVO POVERENJE DAO TURCIMA: Mogu li oni da vrate posrnulog velikana na vrh!

Panatinaikos je odlučio da se zahvali srpskom treneru

Objavljeno:

U sredu je slavni turski trener Fatih Terim zvanično preuzeo Panatinaikos, nasledivši na klupi srpskog trenera Ivana Jovanovića. Prilikom predstavljanja, Terim se zahvalio Jovanoviću na radu s timom, ističući postignute rezultate.

Jovanović je tokom svojih dve i po godine rada vratio Panatinaikos u vrh grčkog fudbala, donoseći prvi trofej (Kup) posle osam godina u svojoj prvoj sezoni. Prošle sezone, klub je bio u trci za titulu do poslednjeg kola, dok je ove sezone veći deo vremena bio na vrhu tabele.

Međutim, uprkos postignutim uspesima, rukovodstvo Panatinaikosa je odlučilo da se raziđe s Jovanovićem, smatrajući da nije trener sposoban da ostvari najviše ciljeve koje klub teži postizanju.

Trofejni Terim je stoga izabran kao nova figura koja će preuzeti vođstvo tima.

"Hvala gospodinu Ivanu, ostavio mi je vrlo dobar tim. To je fudbal, ponekad su razlazi neminovnost. Zahvaljujem mu se na lepim rečima i želim mu sve najbolje. Mi želimo da nastavimo, da osvojimo titulu i učinićemo sve da da to ostvarimo. Zaista želim da čujem himnu Lige šampiona na našem stadionu", rekao je Terim na predstavljanju pred grčkim medijima.

Panatinaikos je trenutno drugi na tabeli, bod iza PAOK-a.

Sada, sa dolaskom Fatiha Terima u fudbalsku sekciju Panatinaikosa, dva najbolja turska stručnjaka u dva najpopularnija sporta vode glavnu reč u jednom od dva najpopularnija grčka tima.

Košarkašku sekciju, podsetimo, od ovog leta vodi Ergin Ataman.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.