VREME JE DA VLADAN PONOVO POSTANE SUPERMEN... Milojević je vratio veru Delijama i stvorio evropsku Zvezdu (VIDEO)
Vladan Milojević, Foto: Starsport©

KOD KUĆE JE NAJLEPŠE

VREME JE DA VLADAN PONOVO POSTANE SUPERMEN... Milojević je vratio veru Delijama i stvorio evropsku Zvezdu (VIDEO)

Aranđelovčanin doneo crveno-belima međunarodno proleće posle 26 godina, dva plasmana u Ligu šampiona i zauvek "ušao pod kožu" navijačima

Objavljeno:

Crvena zvezda doživela je poraz od Partizana u 171. večitom derbiju u Humskoj i prepustila je zvanje jesenjeg šampiona i prvo mesto.

Barak Bahar je gotovo sigurno bivši, a na njegovo mesto prema mnogim informacijama sešće povratnik Vladan Milojević, ljubimac Delija.

Barak Bahar
Barak Baharfoto: EPA/ANTHONY ANEX

Aranđelovčanin je vodio Beograđane od juna 2017. do decembra 2019. godine i na 149 utakmica imao 106 pobeda, 26 remija i 17 poraza.

Otišao je i kao dvostruki uzastopni osvajač Superlige Srbije, a bio je na putu i do treće jer je imao dvocifrenu prednost.

Vladan Milojević na rukama igrača posle osvojene titule
Vladan Milojević na rukama igrača posle osvojene titulefoto: Beta

Vladan je neko ko je Delijama vratio veru da nekadašnji evropski i svetski šampion može ponosno da igra na međunarodnoj sceni.

Uradio je nemoguće stvari sa daleko manjim budžetom i zbog toga je dobio nadimak Klark Kent i poistovećen je sa Supermenom.

Vladan Milojević sa odelom Supermena kao poklon od igrača za rođendan
Vladan Milojević sa odelom Supermena kao poklon od igrača za rođendanfoto: Printscreen/Youtube/Crvena zvezda

Pre Milojevićevog dolaska na stadion "Rajko Mitić", velikan nije igrao grupnu fazu međunarodnih takmičenja 10 godina, a onda se dogodilo čudo.

Padali su Florijana, Irtiš, Sparta Prag i na kraju Krasnodar, a u grupi Lige Evrope rivali su bili slavni Arsenal, Keln i BATE Borisov.

Osvojeno je drugo mesto sa devet bodova i izboreno evropsko proleće posle 26 godina, a među rezultatima pamti se i 0:0 sa Arsenalom u Londonu.

U 1/16 finala CSKA iz Moskve bio je bolji u dvomeču sa 1:0, a naredne sezone usledile su čuvene kvalifikacije za Ligu šampiona.

Lako su pali Spartak Jurmala i Suduva, bilo je muke sa Spartakom iz Trnave, a onda i čuveni Salcburg.

Grupa smrti sačekala je Crvenu zvezdu u eliti u vidu Liverpula, Pari Sen Žermena i Napolija.

U prvom kolu remi bez golova sa Italijanima u Beogradu, a nikada se neće zaboraviti rušenje "redsa" sa 2:0, a oni su kasnije postali prvaci Evrope.

Poslednja polusezona i ponovo plasman u Ligu šampiona preko Suduve, Helsinkija, Kopengahena i Jang bojsa.

Nije se moglo u grupi protiv Bajerna i Totenhema, savladan je Olimpijakos u Beogradu, ali je evropsko proleće ostalo san u Pireju.

Jedino što se Vladanu zameralo je možda malo veći defanzivniji fudbal koji ruku na srce nije bio preterano lep na oko.

1 / 50 Foto: Starsport©

Ipak, kada se zna da je imao 12/12 u dvomečima evro kvalifikacija uz dve titule plus još jednu gotovo sigurnu, jasna je čuvena "cilj opravdava sredstvo."

Posle odlaska sa Marakane, Milojević je radio u Al Ahliju, atinskom AEK-u, Al Itifaku, Apoelu i Apolonu iz Limasola.

1 / 98 Foto: AP

Gotovo sigurno će postati novi-stari trener Crvene zvezde i moraće ponovo da obuče Supermenovo odelo i opet vrati veru Delijama čiji je veliki ljubimac.

Vremena ima, crveno-beli su samo bod iza večitog rivala i u četvrtfinalu Kupa Srbije, tako da šansa za četvrtom duplom krunom zaredom nije izgubljena.

Vladan Milojević
Vladan Milojevićfoto: Starsport©

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:22

171. večiti derbi - delije oterale igrače Crvene zvezde

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.