"DOBIJAMO KARTONE KAO BOMBONE, SMEJU NAM SE U LICE": Duljaj nije hteo o suđenju direktno, ali neko će se pronaći!
Igor Duljaj, Foto: Starsport©

bez ustručavanja

"DOBIJAMO KARTONE KAO BOMBONE, SMEJU NAM SE U LICE": Duljaj nije hteo o suđenju direktno, ali neko će se pronaći!

Trener tima iz Humske deli lekcije

Objavljeno: 15:28h

Trener Partizana Igor Duljaj je bio raspoložen na konferenciji za medije pred meč sa Radničkim iz Kragujevca koji se igra u subotu od 18.30, u okviru 19. kola Superlige Srbije.

Strateg crno-belih se još jednom osvrnuo na meč odigran u Nišu u prošlom kolu kada je njegov tim izgubio sa 2:1 i tako prokockao prednost od tri boda nad Crvenom zvezdom.

Bilo je dosta govora o suđenju, ali Duljaj je pronašao meru da govori o "tabu" temi.

- Moj stav uvek bio i ostaće da ne komentarišem suđenje. Jedino mi se nije svidelo to je da ne smeš da se smeješ igraču Partizana, jer ne smeješ se samo igraču Partizana, smeješ se Partizanu, smeješ se ljudima koji su došli iz Pančeva, iz Beograda, iz Leskovca da bodre svoj tim. I to uopšte nije lepo. Svako može da greši, i sudije trpe pritisak, i mi im svašta kažemo. To isto nije lepo, ali nikome se ne smejemo. Partizan ima mnogo simpatizera, preko 40 odsto ove zemlje, i njima se smeješ u lice. To nije lepo - govorio je Duljaj na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport©

Govorio je o fer-pleju.

- Među sudijama imam dosta prijatelja i mnogi rade častan i pošten, izuzetno stresan i težak posao. Nije ni njima lako, moram da kažem, ali smejanje nekome u lice to stvarno nije prijatno ni lepo. Uputim i ja, nažalost, neku neprijatnu reč, a najgrublja koju sam mu rekao je da si loš čovek. Mi smo sportisti, uvek kada izgubimo, pružim ruku, čestitam kolegi, ali težim onome da svi imaju raovnpravan odnos.

Fudbaleri Partizana su u problemima zbog kartona, a bliži se i večiti derbi.

- Imamo problema što se tiče kartona, Kristijan Belić i Bibars Natho imaju po tri, ali nema tu kalkulacija. Najvažnija je prva sledeća utakmica, a to je Radnički… Pričao sam već sa njima (sa Belićem i Nathom, prim.aut). Rekao sam im da obrate pažnju, da nema priče. I da ako naprave neki prekršaj neću da rizikujem ništa, odmah pravim izmenu ako vidim da sami idu ka tome.

Imao je zanimljiv komentar na to kako ove sezone lako dobijaju kartone.

- Svako će na svoj način da pokaže inat. Samo želim da to bude sportski inat. Ne treba da se inatimo na bilo koji drugi način, da dobijamo bespotrebne kartone. Ja sam ih dobio dva, ali moram da priznam da su zaslužena. U poslednje vreme smo ih mnogo dobili, u poslednjih pet utakmica, možda preko 20 kartona. Da se malo našalim, dobijamo ih kao bombone. Deda Mraz nam ih deli za džabe.

Dopala mu se reakcija nakon poraza u Nišu.

- Meni se svidela reakcija igrača u svlačionici. Nisu bili ravnodušni zbog toga što smo izgubili… Mnogi imaju društvene mreže, videli ste i sami, da ne komentarišem. Rekli su da nismo poraženi, da ćemo iz ovoga da izađemo još jači. I to je reakcija koja mi se dopala. Nema tu ljutnje, nisam se razočarao, mogu da se razočaram samo u neke druge stvari. Žao mi je ljudi koji su prevalili toliki put i došli u Niš, bilo je dosta dece koja su izostala sa časova i njima se neko smeje u lice, a treba da ih učimo pravim vrednostima.

Ilić ne igra zbog žutog kartona, ali ima Duljaj još problema.

- Znate kako, da je to neki igrač koji je u napadu, onda imate dovoljno igrača koji mogu da popune tu poziciju. Ovo je specifična pozicija. Mihajlo je praktično odigrao sve utakmice. Ali koga nema bez njega se mora tako da ću na poslednjem treningu da vidim ko može. Zašto to kažem? Zato što su nam se na poslednjem treningu dogodile dve situacije da su se dva igrača žalile na povredu, tako da smo bez Medine i bez Živkovića i putovali u Niš, jer su na poslednjem treningu osetili bol. Nadam se da će svi da budu zdravi, pa da vidim. U principu u glavi znam ko će da igra, ali da sačekamo.

Igor Duljaj
Igor Duljajfoto: Starsport©

- Kanute je tražio izmenu. Povređen je i neće sutra da učestvuje. Povredio je koleno, koji je to stepen povrede u ovom trenutku ne mogu da kažem. Meni je svaki igrač bitan... Severina je počeo poslednjih nekoliko dana da trenira sa ekipom, naravno da nije 100 odsto spreman.

O protivniku...

- Slika na terenu je bila sasvim drugačija. Imaju odličnog trenera koji ne odstupa od svoje igre. To smo videli. Posebno protiv TSC-a kad su odigrali nerešeno. I mi i oni imamo oscilacije… Imamo sreću, i Radnički i mi, da ćemo igrati na odličnom terenu, tako da postoje svi uslovi da se prikaže dobar fudbal. Očekujem otvorenu utakmicu i da će svi imati šta da vide, posebno oni koji vole i poštuju Partizan. Nama je najvažnija sportska priča, da se mi koncetrišemo na nas. Meni je najvažnija moja ekipa i kako ćemo mi da izgledamo, zato nećemo da se bavimo drugim stvarima. Tako smo i napravili neki uspeh, dobru igru, na neki način uspeli da vratimo navijače Partizana. Dakle, samo sportska priča, to nas vraća.

O derbiju tek nakon meča protiv Radničkog.

- Derbi niko ni ne spominje, niti se razmišlja o tome. Prva sledeća utakmica je najvažnija. Igrači jedva čekaju da istrče na teren.

Bonus video:

01:27

Grobari protestuju protiv uprave

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.