IZ ZVEZDE ODGOVORILI NEMANJI MATIĆU: Njegovo Jedinstvo je promenilo tri trenera! Niko više ne treba da ide tamo...
Nakon kritika Nemanje Matića, oglasilo se Nikola Jelić, Foto: FK Crvena zvezda

direktno

IZ ZVEZDE ODGOVORILI NEMANJI MATIĆU: Njegovo Jedinstvo je promenilo tri trenera! Niko više ne treba da ide tamo...

Nakon kritika Nemanje Matića, oglasilo se Nikola Jelić

Objavljeno:

Direktor omladinske škole Crvene zvezde, Nikola Jelić, istakao je da klub ima jednu od najboljih fudbalskih akademija u regionu, što se potvrđuje stalnom proizvodnjom mladih igrača visokog kvaliteta i postignutim rezultatima.

Međutim, izjava bivšeg fudbalera reprezentacije Srbije, Nemanje Matića, da bi današnji mladi igrači trebalo da izbegavaju odlazak u Crvenu zvezdu i Partizan i ostaju u manjim sredinama, izazvala je značajnu pažnju na Marakani.

Matić, koji je sam bio član omladinske škole Crvene zvezde, izneo je stav da su ga u klubu pogrešno učili, a da su ga tadašnji stručnjaci, prema njegovoj proceni, nepravedno otpustili.

Nikola Jelić, direktor Omladinske škole Crvene zvezde veoma poštuje Nemanju Matića i sve ono što je napravio u karijeri.

- Nemanja Matić ima pravo na svoje mišljenje. Veliki je igrač, veliko ime... Opet, stvari ne treba generalizovati. Ako je u tom momentu njegove karijere bilo tako kako kaže, ne mora da znači da je i sada tako. Većina igrača u srpskim reprezentativnim selekcijama dolaze iz Zvezde i Partizana. I mi i naše komšije pravimo velike transfere. Evo primera, Vladimir Lučić, Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković igraju standardno za prvi tim Crvene zvezde i to u Ligi šampiona. Ne znam da li ijedan tim u elitnom UEFA takmičenju ima tri klinca iz svoje škole u prvom timu - priča Nikola Jelić u razgovoru za Kurir.

- Ako ćemo po tome, kako priča Nemanja Matić. Jedinstvo iz Uba, njegov klub, promenilo je tri trenera u sezoni. Po tome, onda više niko ne treba da ide tamo. Ali, nije tako. Opet kažem, stvari ne treba generalizovati. Imam aposlutno poštovanje prema Nemanji Matiću. Čovek je uložio veliki novac. Svaka mu čast što sve to radi u Ubu, ali nije u pravu. Mi u Zvezdi bavimo se svojim poslom i ne gledamo u tuđe dvorište.

Nemanja Matić
foto: Starsport©

Crvena zvezda je uvek imala jaku omladinsku školu.

- U Zvezdi mi svoj posao radimo savesno i pošteno. Tu su rezultati da potvrde. Crvena zvezda je prihodovala oko 30 miliona evra iz svoje škole u poslednje vreme. Braća Luka i Ivan Ilić, Aleksa Terzić, Dejan Joveljić, Bogdan Jočić, Marko Lazetić, Žarko Gavrić, Strahinja Eraković... Svi oni su napravili unosne transfere iz Crvene zvezde. Mi imamo svoj cilj, a on je da Zvezda mora i biće najbolja u regionu sa svojom akademijom.

Nikola Jelić kaže da još mnogo toga treba da se uradi u omladinskom fudbalu.

- Možda trenerska struka nije takva kakva bi trebalo da bude, ali tako je decenijama unazad, nije od juče. Sa tog aspekta razumem Matića. Smatram da on nije toliko unutra, u sistemu, da bi mogao da komentariše omladinske škole u Srbiji. I kad je Zvezda kuburila sa finansijama, iz omladinske škole je uspevala da proda igrače poput Uroša Spajića, Luke Jovića, Marka Grujića...

Crvena zvezda poslednjih godina podigla je na određeni viši nivo svoju omladinsku školu.

- Crvena zvezda je mnogo investirala u sopstvenu akademiju zahvaljujući rukovodstvu na čelu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem. I rezultati su vidljivi. Mogu da otkrijem, da ćemo mi kao klub u budućnosti uložiti još više sredstava u infrastrukturu, ali i u igrački i trenerski kadar - zaključio je Nikola Jelić.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.