PARTIZAN BIO NADOMAK VELIKOG POJAČANJA: Legendarni Hrvat UMALO završio u Humskoj 1
Stadion Partizana, Foto: Starsport

crno-beli

PARTIZAN BIO NADOMAK VELIKOG POJAČANJA: Legendarni Hrvat UMALO završio u Humskoj 1

Malo je falilo da završi u taboru srpskog velikana

Objavljeno: 16:53h

Bivši reprezentativac Hrvatske Aljoša Asanović priznao je da je u jednom trenutku svoje karijere mogao da pređe u Partizan.

On je najdublji trag ostavio u Hajduku iz Splita, a krajem osamdesetih godina prošlog veka služio je vojni rok u Zadru i bio deo čuvene čete sa Dejanom Savićevićem, Zvonimirom Bobanom, Darkom Pančevim i Fadiljom Vokrijm.

Tada se pričalo da je tajno pregovarao sa Partizanom.

- Bila je to interesantna priča za one koji su u to vreme pratili dešavanja u jugoslovenskom fudbalu. Partizan je bio jako zainteresovan, imao sam kontakte sa Žarkom Zečevićem i još nekim ljudima iz njihovog rukovodstva, ali sam ipak ostao u Splitu. Nekako, more mi je sve. Taj mentalitet, zatim porodica prijatelji. Kao što vi u Srbiji volite vaše klubove, tako i ja volim Hajduk. To je neizmerna ljubav. Srce je vuklo nazad - rekao je Asanović u razgovoru za "Mojih Top 11".

Asanović je za reprezentaciju Hrvatske nastupio 62 puta i postigao tri gola, a bio je i deo tima koji je 1998. godine osvojio bronzanu medalju na SP u Francuskoj.

Bonus video:

01:27

SVE OSIM UBEDLJIVE POBEDE NEĆE BITI USPEH SRBIJE! Đurović i Bjelinić o borbi za Evropsko prvenstvo: Ovo je dobro za naš fudbal!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.