NEZAPAMĆENE MILIJARDE: Premijer liga potpisala REKORDAN TV ugovor!
Rahim Sterling i Kajl Voker u duelu, Foto: arc Aspland / News Licensing / Profimedia

AUU

NEZAPAMĆENE MILIJARDE: Premijer liga potpisala REKORDAN TV ugovor!

Engleski klubovi postaće još bogatiji

Objavljeno: 09:21h

Premijer liga Engleske još jednom je dokazala da je ubedljivo najbolja na svetu.

Naime, Premijer liga skklopila je novi domaći televizijski ugovor vredan 7.8 milijardi evra za 270 utakmica uživo za period od četiri godine.

Ovo je ubedljivo najveći ugovor u istoriji Velike Britanije, a prethodni iz 2018. godine iznosio je 5.6 milijardi.

Novi ugovor, koji je godinu dana duži, predstavlja povećanje vrednosti prava uživo za 4% i osiguraće finansijsku sigurnost za klubove do najmanje 2029. godine.

Brenan Džonson na meču protiv Aston Vile
Brenan Džonson na meču protiv Aston Vilefoto: Alex Morton/Tottenham Hotspur FC / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Skaj Sports" je dobio četiri od pet paketa i prikazivaće najmanje 215 utakmica u sezoni, uključujući početne utakmice u subotu u 18:30, nedeljne početne utakmice u 15:00 i 17:30, plus večernje utakmice ponedeljkom i petkom i tri utakmice sredinom nedelje.

TNT će prikazati najmanje 52 utakmice u sezoni, tu spadaju svi mečevi subotom od 13:30, kao i dve runde utakmica sredinom nedelje.

"Skaj" će, takođe, prenositi svih deset utakmica poslednjeg dana svake sezone. Ukupno će prikazivati ​​do 100 utakmica više u sezoni.

- Ishod ovog procesa naglašava snagu Premijer lige i potvrda je našim klubovima, igračima i menadžerima koji nastavljaju isporučivati ​​najkonkurentniji fudbal na svetu na punim stadionima, kao i navijačima koji svake nedelje stvaraju atmosferu bez premca - rekao je Ričard Masters, izvršni direktor Premijer lige.

Prodavci prava za elitni rang engleskog fudbala veruju da će dodatni rast TV prihoda u srednjeročnom razdoblju doći s prekookeanskog tržišta.

Bonus video:

01:27

SVE OSIM UBEDLJIVE POBEDE NEĆE BITI USPEH SRBIJE! Đurović i Bjelinić o borbi za Evropsko prvenstvo: Ovo je dobro za naš fudbal!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.