TEŠKA SUDBINA BRATA BASTIJANA ŠVAJNŠTAJGERA: Nezamisliva tragedija koju nikada neće zaboraviti
Bastijan Švajnštajger, Foto: Emilija Jovanović

STRAŠNO

TEŠKA SUDBINA BRATA BASTIJANA ŠVAJNŠTAJGERA: Nezamisliva tragedija koju nikada neće zaboraviti

Porodica mu je bila najveća podrška

Objavljeno: 18:24h

Legendarni fudbaler Bastijan Švajnštajger je ostvario karijeru kakva se može zamisliti, ali je njegovom bratu Tobijasu to bilo nedostižno zbog teške nesreće koja mu se dogodila u vreme kada je gradio svoj fudbalski put.

Tobijas je od malih nogu voleo fudbal i posebno je navijao za Mančester junajted. Naporno je trenirao i vrlo brzo počeo da se profesionalno bavi fudbalom.

Njegova karijera je išla uzlaznom putanjom i svi su mu predviđali blistavu budućnost u fudbalu, ali sudbina je htela drugačije.

Tobijas je 2006. godine bio u saobraćajnoj nesreći u kojoj je stradala trinaestogodišnja devojčica koja se tada vraćala iz škole.

Bastijan i Tobijas Švajnštajger
Bastijan i Tobijas Švajnštajgerfoto: Printscreen/Instagram/tobias_schweinsteiger

Brat Bastijana Švajnštajgera slučajno ju je usmrtio, i policijska istraga je kasnije pokazala da on nije kriv za nesreću. Naime, kako su tada navodili mediji, devojčica se vraćala iz škole i potrčala je za tramvajem, iako joj je na semaforu bilo crveno svetlo, piše "Hello".

Od siline udara devojčica je odletela 20 metara u vazduh i pala na glavu. Iako je fudbaler proglašen nevinim, njegova karijera je od tog trenutka krenula nizbrdo. Prestao je da igra fudbal i postao je trener – čini se da se i u tom poslu pokazuje dobro. Ali bol od tog dana nikada neće proći.

Veoma je blizak sa Bastijanom i Anom, sa kojima provodi mnogo vremena. Mnogi kažu da Švajni i on mnogo liče, a posebno da imaju isti osmeh.

Bonus video:

00:13

Bastijan Švajnštajger u Areni

(Espreso/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.