ZVEZDO, PREPIŠI OD KOPENHAGENA! Danci potrošili manje, "preživeli" velikane i blizu su osmine finala Lige šampiona
Radost fudbalera Kopenhagena, Foto: EPA/ Liselotte Sabroe

odličan rad na parkenu

ZVEZDO, PREPIŠI OD KOPENHAGENA! Danci potrošili manje, "preživeli" velikane i blizu su osmine finala Lige šampiona

Čelnici crveno-belih očigledno su napravili nekoliko grešaka u koracima, ali primer "lavova" može da im posluži kao dobar pokazatelj za budućnost

Objavljeno: 11:42h
Veljko Petrović

Mančester siti, akuelni prvak Evrope i osvajač Premijer lige 13. decembra od 18.45 gostuje Crvenoj zvezdi u šestom kolu G grupe Lige šampiona.

Utakmica na Marakani biće revijalna u poslednjoj rundi, ali će crveno-beli u slučaju rušenja "građana" ostati zakucani za dno tabele.

Standings provided by Sofascore

Presudan je bio meč u Bernu, ali je Jang bojs savladao Beograđane sa 2:0 i ostavio ih bez trećeg mesta, Lige Evrope i ujedno evropskog proleća.

Doživljen je krah, iako je uprava sa novim trenerom Barakom Baharom napravila najskuplji tim u istoriji srpskog fudbala vredan 12.400.000 evra.

Detalj sa utakmice Jang bojsa i Crvene zvezde
Detalj sa utakmice Jang bojsa i Crvene zvezdefoto: EPA/ANTHONY ANEX

Mnogi smatraju da su tim sa Etihada i Lajpcig bile nepremostive prepreke, ali ako odemo do severa Evrope, to mišljenje možda i pada.

Konkretno, govorimo o Kopenhagenu koji je na 90 minuta fudbala do osmine finala elitnog evropskog takmičenja.

Radost fudbalera Kopenhagena
Radost fudbalera Kopenhagenafoto: EPA/Liselotte Sabroe

Možda je Crvena zvezda mogla ili može za budućnost da prepiše od šampiona Danske koji je letos doveo šest igrača, a potrošio je 8.080.000 evra.

Obeštećenje je plaćeno za njih četvoricu, dok je Mohamed Eljunusi stigao kao slobodan igrač, a Mateo Tanlongo na pozajmicu iz lisabonskog Sportinga.

Transferi Kopenhagena
Transferi Kopenhagenafoto: Printscreen/https://www.transfermarkt.us/

Takođe, iz tima do 19 godina promovisana su braća Emil i Oskar Hojlund čiji je još jedan brat Rasmus blizu ispadanja iz Evrope sa Mančester junajtedom.

Upravo je Kopengahen u četvrtom kolu na svom Parkenu savladao "crvene đavole" sa 4:3, a u petoj rundi u Minhenu izborili su 0:0 sa Bajernom.

U prvom kolu "lavovi" su odigrali 2:2 u Istanbulu sa Galatasarajem i skupili su pet bodova, a u drugoj i trećoj rundi upisani su porazi.

Preciznije, domaći teren nisu odbranili protiv Bavaraca (1:2), a onda su na Old Trafrodu izgubili 1:0, a imali su penal u poslednjoj sekundi za remi.

Kopehagenu odgovara i remi u poslednjem meču grupe protiv Galatasaraja kod kuće pod uslovom da Junajted u Mančesteru ne savlada Bajern.

Ruku na srce, Crvena zvezda skupo je prodala kožu na Etihadu protiv Mančester sitija i imala povremene bljeskove protiv Lajpciga, ali...

Detalj sa utakmice Mančester stija i Crvene zvezde
Detalj sa utakmice Mančester stija i Crvene zvezdefoto: FK Crvena zvezda

Mala je to uteha za armiju navijača koja je očekivala više, a očigledno da su čelni ljudi na Marakani napravili nekoliko grešaka u koracima.

Ne treba zaboraviti da crveno-beli i dalje imaju tri boda manje od večitog rivala Partizana, a uskoro sledi i večiti derbi i novi ispit na stadionu u Humskoj ulici.

Aleksandar Dragović, kapiten Crvene zvezde i Igor Duljaj, trener Partizana
Aleksandar Dragović, kapiten Crvene zvezde i Igor Duljaj, trener Partizanafoto: Starsport©

Naravno, postoji i teorija u kojoj i Kopenhagen može da ostane bez ičega u poslednjem kolu, ali kako igraju, mala je verovatnoća za to.

Standings provided by Sofascore

Očigledno da od "lavova" dosta toga može da se prepiše, a ne treba zaboraviti da su i drugi Danci obrukali Partizan u plej-ofu za Ligu konferencija.

Beograđane zbog pada koeficijenta čeka borba za plasman u Ligu šampiona naredne sezone, naravno ukoliko preteknu izabranike Igora Duljaja.

Aleksandar Dragović, kapiten Crvene zvezde i Igor Duljaj, trener Partizana
Aleksandar Dragović, kapiten Crvene zvezde i Igor Duljaj, trener Partizanafoto: Starsport©

Ostaje pitanje ko će voditi nekadašnjeg evropskog i svetskog prvaka sa klupe, a nije tajna da su navijači nezadovoljni radom izraelskog stručnjaka.

Barak Bahar
Barak Baharfoto: FK Crvena zvezda

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:15

Delije ovacijama pozdravile fudbalere Zvezde po izlasku na teren

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.