ZVEZDA PORAŽENA U MEČU SEZONE: Crveno - beli promašili sve što se moglo promašiti i oprostili se od Evrope!
Jang Bojs - Crvena zvezda prenos uživo, Foto: EPA/PETER SCHNEIDER

ESPRESO U BERNU

ZVEZDA PORAŽENA U MEČU SEZONE: Crveno - beli promašili sve što se moglo promašiti i oprostili se od Evrope!

Objavljeno: 01:59h
Završeno
13:57h

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju od 21 čas u Bernu ekipi Jang Bojsa u petom kolu Lige šampiona. Meč predstavlja direktan okršaj za plasman u elminacionu fazu Lige Evrope. Dve ekipe su bodovno izjednačene, s time što crveno-beli imaju za dva gola bolju gol razliku. Eventualni pobednik bi obezbedio evropsko proleće.

Пласман обезедио Sofascore

Podsetimo, u poslednjem kolu Mančester Siti gostuje na Marakani, dok Jang Bojs ide u Lajpcig.

Izmena: 17:04h
22:53h

Fudbaleri Crvene zvezde su poraženi od Jang Bojsa u petom kolu grupne faze Lige šampiona rezultatom 2:0.

Izabranici Baraka Bahara su odlično ušli u meč, a to je rezultovalo sa dve ogromne šanse u uvodnih pet minuta, a posebno veliku je promašio Endiaje nakon centaršuta Hvanga.

Ipak, ti promašaji nisu prošli nekažnjeno te je nakon kornera lopta pala u šesnaesterac, a nesrećno se odbila od noge Nedeljkovića u gol crveno-belih i Švajcarci su došli do prednosti.

Kosta Nedeljković na utakmici Jang bojsa i Crvene zvezde
Kosta Nedeljković na utakmici Jang bojsa i Crvene zvezdefoto: EPA/ANTHONY ANEX

Primljeni gol kao da je ušao u psihu crveno belih koji nisu mogli da se prepoznaju u tom periodu, ali i pored loše igre u 21. minutu Bukari izbija sam pred golmana Raćopija, ali je Ganjanin je sebi dao prevelik for i nije uspeo da dođe do lopte

I taj promašaj je Zvezda skupo platila, jer je nakon novog kornera Blum bio odličan i povisio je rezultat na 2:0. 

Slavlje fudbalera Jang bojsa
Slavlje fudbalera Jang bojsafoto: EPA/PETER SCHNEIDER

Pri tom rezultatu se otišlo na poluvreme, a u drugom je umesto Endiajea ušao mladi Mijatović i napad crveno-belih je delovao znatno potentnije. 

Ređale su se šanse ispred gola Jang Bojsa, a prvo je Hvang pogodio stativu.

Ivanić je morao da napusti meč zbog povrede, a šansu su dobili Lučić i Kraso. I upravo je napadač iz Obale Slonovače imao najbolju priliku za crveno-bele u drugom poluvremenu kada je šutirao vrlo slabo po sredini gola.

Posle serije promašaja probali su izabranici Baraka Bahara da s e podignu, ali su izgubili mnogo energije. Pokušao je izraelski stručnjak da ih malo razdrma uvođenjem Kange i Kataija, ali ni to nije bilo dovoljno.

Barak Bahar na utakmici Jang bojsa i Crvene zvezde
Barak Bahar na utakmici Jang bojsa i Crvene zvezdefoto: FK Crvena zvezda

Utisak je da su crveno-beli izgoreli u želji i da ekipa jednostavno nije znala kakva se uloga očekuje od određenih igrača.

Sada preostaje meč sa Mančester sitijem koji će biti revijalnog karaktera jer su ovim porazom crveno-beli izgubili šansu za plasman u narednu fazu.

Izmena: 01:59h
22:53h

90. minut - Ne uspevaju ništa da urade fudbaleri Crvene zvezde. Čak ni ulazak Kataija nije prodrmao ekipu.

22:43h

83. minut - Šutirao je Hvang sa velike udaljenosti, a Raćopiji je morao da interveniše. Ipak, ništa od promene rezultata.

22:33h

75. minut - Još jedno odličnu priliku je imao Jovan Mijatović nakon centaršuta Rodića, ali mladi napadač nije bio dovoljno precizan.

22:30h

69. minut - Vreme teče. a rezultat ostaje isti.

22:22h

62. minut - nova odlična prilika za Zvezdu, Kraso je bio sam, ali šutirao direktno u Raćopija!

22:20h

61. minut - Još jedna odlična prilika za Zvezdu. Probio je Bukari po boku, pronašao Mijatovića u sredini, a mladi napadač je šutirao malo pored gola.

22:19h

60. minut - U igri su Lučić i Kraso, a van terena su Mirko Ivanić koji je doživeo povredu i Marko Stamenić.

22:16h

56. minut - Hvang je posle solo prodora iznenadio Raćopija i pogodio stativu. Najbolja prilika za crveno-bele u drugom poluvremenu!

22:09h

49. minut - Imaja je Zvezda priliku nakon centaršuta Rodića kada se Nedeljković našao u prilici, ali ništa od ozbiljnije prilike.

22:03h

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Ekipa Baraka Bahara mora mnogo bolje ukoliko želi da ostane u igri za plasman.

Na terenu je Jovan Mijatović umesto Šerifa Endiaja

21:52h

45. minut - Izblokiran šut Mirka Ivanića, lopta u korneru. Nakon toga loptu izbacuje golman Raćiopi. Nije tu bilo ništa preopasno. Veoma loše izdanje crveno-belih, evropsko proleće deluje predaleko u ovom trenutku. Mora da se podigne nivo igre, inače...

21:43h

41. minut - Konačno znak života za Crvenu zvezdu nakon inicijative Bojsa. Hvang je pokušao sa leve strane, iskosa sa nekih 20 metara, ali lopte ide preko gola. Slična situacija odmah i sa druge strane.

21:41h

34. minut - Crvena zvezda deluje nokautirano. Ima još dosta da se igra, ali situacija na terenu i na semaforu joj nikako ne ide u korist. Igrači Jang Bojsa grizu kao da je 0:0, nošeni sjajnom podrškom sa tribina.

21:38h

29. minut - Novi korner, nova kazna, novi Gol. Strelac je Blum. Kiksnuo je Omri Glazer.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.