SUROVE REČI: "Vidite li na šta liče Zvezda i Partizan, a Piksi i nije neki stručnjak!"
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

au

SUROVE REČI: "Vidite li na šta liče Zvezda i Partizan, a Piksi i nije neki stručnjak!"

Ova izjava će podići buru u Srbiji

Objavljeno: 18:24h

Fudbalska reprezentacija Srbije je uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo posle više od dve decenije, ali poslednje partije izabranika Dragana Stojkovića Piksija nisu bile ubedljive što je zabrinulo domaću javnost.

Cilj je ispunjen, međutim, bilo je očekivano da lakše obezbedimo plasman na evropsku smotru.

Fudbalski analitičar Rade Bogdanović je bez dlake na jeziku govorio o trenutnoj situaciji u srpskom fudbalu i izrazio sumnju u stručnost selektora "orlova".

- To je jako dobar uspeh, ali isto tako treba reći da nas je Gospod Bog pogledao, imali smo laku grupu. Piksi je talična osoba, ja sam malo sreo ljudi u životu da su tako talični, a da sad kažem da je veliki stručnjak, ne mogu to da kažem. On jeste bio veliki fudbaler. Fudbaler i stručnjak su dve različite stvari. Dragan je počeo svoju trenersku karijeru u Japanu, napravio uspeh, otišao u kinesku nedođiju kod brata Si Đinpinga kad su odlučili da naprave od kineske lige nešto što ne možete da napravite. Sad da ga poredim sa Boškovom, Ivicom Osimom, neprimereno bi bilo, pa i on bi sam to rekao - izjavio je Bogdanović gostujući na televiziji K1.

Rade Bogdanović
Rade Bogdanovićfoto: RTS printscreen

Važno je napomenuti da je Stojković preuzeo reprezentaciju u teškom trenutku, a uspeh koji je postigla služi kao svojevrsno pokriće za izazove s kojima se suočava srpski fudbal, istakao je Bogdanović. - Dragan je jedna svetlost bila, jako dobra, došao je u situaciji kada niko pametan ne bi došao da vodi reprezentaciju. Svojom harizmom je doneo jako dobru atmosferu i to nam je donelo plasman na Mundijal. Ali, problem je što se to nije nadogradilo. Drugi sada snimaju šta vi igrate i onda tu dođe do promene koncepcije, pa malo taktike, pa vam uđu malo u mozak, kao što i Nole (Novak Đoković) sve snimi na vreme kod protivnika. Verujte mi da je to tako.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport

- Odlazak na EVRO je sam po sebi jako veliki uspeh, pogotovo što imamo katastrofalno stanje u domaćem fudbalu. Liga nam je jako loša, ne liči ni na šta. Vidite Crvenu zvezdu na šta liči, vidite Partizan na šta liči, sve ostale klubove. U ovom momentu je reprezentacija jedna svetlost, jedan sjaj za opštu situaciju i atmosferu u srpskom fudbalu - rekao je Bogdanović.

Bonus video:

00:30

Piksi na Puškaš Areni

(Espreso/K1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.