ANĆELOTI IMA SVOG FAVORITA ZA NASLEDNIKA U REALU: "Poznaje klub i popularan je"
Anćeloti bi trebalo da preuzme klupu Brazila, Foto: EPA/CIRO FUSCO

zanimljivo

ANĆELOTI IMA SVOG FAVORITA ZA NASLEDNIKA U REALU: "Poznaje klub i popularan je"

Trenutno je trener Bajera iz Leverkuzena

Objavljeno:

Trener Real Madrida, Karlo Ančeloti, izjavio je da smatra da Ćabi Alonso ima odgovarajući profil da preuzme ulogu šefa stručnog štaba madridskog kluba, prenose španski mediji.

Trenutno, Ančeloti ima važeći ugovor s Realom do juna naredne godine. Nakon isteka tog ugovora, planira se da preuzme vođenje fudbalske reprezentacije Brazila.

"Ne razmišljam o svojoj budućnosti. Ponosan sam što se u Brazilu priča o meni i ni o čemu drugom. Sačekaću poslednji dan u Realu", rekao je Ančeloti.

Alonso je trener Bajera iz Leverkuzena, a od 2018. do 2019. je radio u trenerskoj akademiji madridskog kluba. Španski mediji su ranije najavili da bi Alonso na kraju sezone mogao da preuzme Real.

"On je bio sjajan igrač i ima fantastičnu trenersku karijeru. Ima profil da bude trener Reala, jer poznaje klub i veoma je popularan", istakao je Ančeloti.

Alonso je preuzeo Bajer u oktobru prošle godine kada je klub iz Leverkuzena bio pretposlednji na tabeli Bundeslige.

Španski trener je na kraju sezone osvojio šesto mesto sa Bajerom i izborio plasman u Ligu Evrope. Ekipa iz Leverkuzena je prošle sezone stigla i do polufinala Lige Evrope, a trenutno se nalazi na prvom mestu na tabeli Bundeslige sa 34 boda.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

Alonso ima ugovor sa Bajerom do juna 2026. godine.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.